GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE BİR YIL

Haber Tarihi : 13/04/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE BİR YIL

Toroslar Belediyesi, bir yıldır devam eden koronavirüsle mücadelede sürecin güvenilir ve kontrol altında olması amacıyla yaptığı hizmetleri başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, salgına karşı hemşehrilerini sabırlı ve sağduyulu olmaya çağırarak, karşılıklı anlayışla tedbirlerin başarıya ulaşacağını söyledi.

Dünya, Covid-19 ile mücadelede bir yılı geride bıraktı. Toroslar Belediyesi, salgının Türkiye'de görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren halk sağlığını korumak adına sergilediği etkin mücadelenin yanı sıra bu zorlu süreçte büyük bir dayanışma örneğine de imza attı.

Hijyen çalışması ve denetimleri, psikolojik danışmanlık hizmeti, online eğitim ve sosyal desteklerle Toroslar halkının her an yanında olan belediye, vatandaşlardan tam not aldı.

DEZENFEKTE EDİLMEYEN YER BIRAKILMADI

Belediye, ilçede genelindeki kamu kurumları, okullar, ibadethaneler, sağlık merkezleri, iş yerleri, berber ve kuaförler, minibüsler, otobüs ve taksi durakları, banka ATM'leri, yeşil alan ve parklar olmak üzere tüm ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon uygulamasını düzenli olarak yapıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı dezenfekte ekibi, tüm gün boyunca ilçenin 67 mahallesinde çalışmalarına devam ediyor.

ZABITADAN SIKI DENETİM

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında kısıtlama getirilen işletmelerde ve semt pazarlarında düzenli olarak  denetim yapan ekipler, hijyen, fiyat etiketi ve HES kodu kontrollerini de aksatmadan sürdürüyor.

TOROSLAR'DA "VEFA"

Sosyal yaşamın tüm alanlarında salgın sürecini en iyi şekilde yöneten ve aldığı önlemleri sıkı bir  şekilde uygulamaya devam Toroslar Belediyesi, çalışmalarında her zaman toplum sağlığını öncelik tutuyor.

Kadınlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık çalışmaları yapan Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezinin alanında uzman psikologları, özellikle ikametinden ayrılma kısıtlaması olan bireylerler de iletişime geçerek, telefonla ve internet üzerinden online psikolojik destek veriyor. Merkezde, çocukların, yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi için de çalışmalar yapılıyor.

Türkiye’de bir ilk olan ‘Büyüklere Vefa, Haydi Onları Ara’ sosyal sorumluluk projesini başlatan  belediye, bu projeyi de başarıyla yürüttü.

26 NOKTADA EBA DESTEK MERKEZİ

Belediye, uzaktan eğitim sürecinde evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerin eğitimden geri kalmaması amacıyla ilçede 26 noktada Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Merkezleri oluşturdu ve EBA Mobil Destek Aracı ile de öğrencilerin EBA içeriklerine hızlı ve güvenli bir şekilde erişimini sağladı.

"BU ZORLU SÜRECİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Devlet, millet el ele vererek bu sürecin üstesinden gelmek için teyakkuz halinde çalışıyoruz" dedi.

"Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimlerden biri de esnafımız oldu" diyen Başkan Yılmaz;

"Mülkiyeti Toroslar Belediyemize ait olan işyerlerini kiralayan ve pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren esnafımızın kiralarına destek olduk. Faaliyetlerine ara veren esnafımızın 6 ay kira almayıp, kira sözleşmelerini de 6 ay daha uzattık. Ayrıca faaliyetlerine devam eden esnafımızın 6 aylık kira bedelinde de yüzde 50 indirim yaptık. Bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ile atlatacağız" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yılmaz; "Virüsün yayılmasını engellemek, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla ilçemizde başlattığımız seferberlik tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemize tüm girişler HES kodu kontrolü ile yapılmakta. Böylelikle hem hemşehrilerimizin hem de çalışanlarımızın sağlığını korumuş oluyoruz. Hemşehrilerimizden de isteğimiz zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları, maske takıp, sosyal mesafelerini korumalarıdır. Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir" diye konuştu.