GÜNDEM

MERSİNLİ ŞEHİT DURMUŞ TEK'İN ADI, OKUL KÜTÜPHANESİNDE YAŞAYACAK

Haber Tarihi : 07/04/2021

MERSİNLİ ŞEHİT DURMUŞ TEK'İN ADI, OKUL KÜTÜPHANESİNDE YAŞAYACAK

Mersinli Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in adı, Toroslar İlçesi'ne bağlı Musalı Veli Haşim Çiftçi İlk ve Orta Okulu'nun arka bahçesinde faaliyete geçen kütüphaneye ve sanat sokağına verildi.

Kütüphanenin yapılmasına sunduğu katkının yanı sıra kitap desteği de sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Burada bir tek çocuğumuzun bile ulaştığı kitapla önünde bir kapı açılır ve hayatı istediği yönde değişirse bu bizim için büyük bir mutluluktur" dedi.

2018 yılında Bitlis'te teröristlere karşı yürütülen operasyonda, çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in anısına yapılan ve Toroslar Belediyesi'nin de destek verdiği kütüphane ile sanat sokağı düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılış törenine; Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçe protokolü, şehidin babası Ali Salim Tek ve annesi Sebahat Tek, kurum ve kuruluşların temsilcileri, mahalle muhtarları, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri ile mahalle sakinleri katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, törende öğrenciler ve mahalle sakinleri tarafından yoğun sevgiyle karşılandı. Başkan Yılmaz da öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Okul Müdürü Sar; "Güzel Bir İşbirliğinin En Güzel Örneğini Yaşıyoruz"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Kenan Sar yaparak; "Bu kütüphaneyle Şehidimiz Durmuş Tek'in adı daima bilgi hazinesinde yaşatılacak. İlk günden bugüne kadar her daim yanımızda olup destek sağlayan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'a ve kütüphanenin yapılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 Başkan Yılmaz: "Bu Kütüphane ile Şehidimizin Adını Yaşatacağız"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise kütüphanenin Musalı Mahallesi'ne ve Toroslar'a hayırlı olmasını dileyerek; "Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar, bizler bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayalım diye canlarını ortaya koymuş kahramanlardır. Bu kütüphanenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Eğitim ve öğretime her zaman desteğimizi sürdüreceğiz" diyen Başkan Yılmaz; "Bu kütüphanede kitaplarla buluşacak olan çocuklarımız, gençlerimiz şehit ağabeylerini tanıyacaklar ve ona verilen değeri, saygıyı idrak edecekler. Burada bilim ve fenle buluşacaklar. Tek bir çocuğumuzun bile burada okuduğu kitapla hayatı değişir ve önünde kapılar açılırsa bu bizim için büyük bir mutluluktur. Kütüphanenin, okulumuza, mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Şahin: "Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim"

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de kütüphanenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; "Şehidimiz Durmuş Tek'in adının verildiği bu kütüphanenin en önemli özelliği birçok kişi ve kurumun emeğinin olmasıdır. Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanenin Toroslar'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Musalılı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in adının verildiği kütüphane ve sanat sokağının açılışı yapıldı.

Öğrenciler, Şehit Durmuş Tek için Piyano Başına Geçti

 Sanat sokağının açılışında okul öğrencilerinin sergilediği piyano resitali de büyük beğeni topladı. Öğrenciler, Şehit Durmuş Tek anısına sergiledikleri resital ile katılımcılara unutulmayacak mini bir konser verdi.

85  Yaşındaki Çınar Mehmet Bağcı'dan Duygulandıran Şiir

Musalı Mahallesi sakinlerinden 1936 doğumlu Mehmet Bağcı'nın okuduğu şiir, açılışı daha da anlamlandırdı. Bağcı'nın ezbere söylediği şiir, milli ve manevi duyguları doruğa çıkardı.

Daha sonra şehit Durmuş Tek, Musalı Mahallesi'ndeki kabri başında ve adının verildiği çeşme önünde dualarla yad edildi.