GÜNDEM

KANSER TEDAVİSİ GÖREN 10 YAŞINDAKİ BERKAY’IN POLİS OLMA HAYALİ GERÇEK OLDU!

Haber Tarihi : 26/02/2021

KANSER TEDAVİSİ GÖREN 10 YAŞINDAKİ BERKAY’IN POLİS OLMA HAYALİ GERÇEK OLDU!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bir buçuk yıldır kanser tedavisi gören 10 yaşındaki Berkay'ın "polis olma" hayaline kavuşmasını sağladı. Elinde telsizi, üzerinde polis yeleği ile polis arabasına binerek, bölgede ‘asayiş turuna çıkan’ Berkay’ın heyecanı ise görülmeye değerdi.

Göz arkasında ortaya çıkan tümör nedeniyle kanserle savaşan Berkay Kutup, tedavi sürecinde kendisine destek veren Başkan Yılmaz’a, en büyük hayalinin polis kıyafeti giyip, polis arabasına binmek olduğunu söyledi. 10 yaşındaki Berkay için belediyenin TORTEK atölyesinde polis yeleği ve şapkası dikildi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek polis aracı hazırlandı ve minik Berkay'a hayallerini süsleyen bir gün yaşatıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Avşar ile birlikte Toroslar İlçesi Akbelen Mahallesi'nde yaşayan Berkay'ı, evinde ziyaret etti, kendisi için hazırlattığı yelek ve şapkayı hediye etti. Annesi, ağabeyi ve kız kardeşiyle birlikte Başkan Yılmaz'ı ve Emniyet Müdürü Zeki Avşar'ı evinde karşılayan Berkay ise şaşkınlığını gizleyemedi.

BERKAY, POLİS TELSİZİ'NDEN EKİPLERE ANONS YAPTI, EMNİYETTEKİ ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ

Hayalini kurduğu polis yeleğini giyip şapkasını taktıktan sonra bir de polis selamı veren Berkay, Başkan Yılmaz'a ve İlçe Emniyet Müdürü Avşar'a sarılıp mutluluğunu paylaştı. Polis telsizinin başına da geçen Berkay, telsizden ekiplere çevreyi kontrol etmeleri konusunda direktif verdi.

BERKAY: "İYİ Kİ VARSINIZ"

"İyi ki varsınız" diyerek Başkan Yılmaz'a teşekkür eden Berkay; "En büyük hayalim polis olmak. Bu hayalimi şimdiden gerçekleştiren Başkanımıza ve emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Yılmaz da Berkay'ın "İyi ki varsınız" sözüne karşılık vererek; "Sen de iyi ki varsın. İyi ki böyle akıllı ve güzel bir çocuksun. Bizim de sizlerin sayesinde umudumuz yükseliyor. İleride inşallah polis olacaksın. Bir gün karşılaşacağız ve bu günü hatırlayacağız" diye konuştu.

Berkay'ın annesi Hacer Kutup da oğlunun hayalini gerçekleştiren Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, tedavi süreci ile yakından ilgilendiği için de çok mutlu olduklarını ifade etti.

Berkay, daha sonra polis arabasına binerek anons geçtiği görev yerine intikal etti ve çevre incelemesi yaptı. Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Berkay, burada da teşkilatın bütün birimlerini tanıma fırsatı buldu. Berkay, emniyet görevlilerini yine polis selamı ile uğurladı.

BAŞKAN YILMAZ: "BERKAY'IN YANINDAYIZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kanser hastası Berkay'ın hayalini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek; "Berkay, 10 yaşında ve dördüncü sınıfa gidiyor. Göz arkasında bir tümör var. Bir buçuk yıl önce ailemizle temasa geçtik. Berkay'ı hastaneye götürme ve destekleme noktasında ailemizin yanındayız. Bu süreçte Berkay bizlere hayallerinden, planlarından bahsetti. Hep polis olmak ve polis kıyafeti giymek istediğini söylüyordu. Biz de bugün bu hayalini  gerçekleştirdik. Mutlu olmasını ve moral açısından daha güçlü olmasını istedik. Bu hayali İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Zeki Avşar ile paylaştık ve çok sıcak baktılar. Belediyemizin TORTEK atölyesinde Berkay için polis yeleği  ve şapkası hazırlattık. Berkay'ı ve ailesini de mutlu ettik. Devletimizin, milletimizin, medeniyetimizin en önemli unsuru sevgi ve merhamettir. Bunun için buradayız. İnşallah bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ AVŞAR: "O MUTLU OLDUYSA, BİZ DE MUTLU OLDUK"

Toroslar ilçe Emniyet Müdürü Zeki Avşar da Berkay'a dolu dolu bir gün yaşattıkları için mutluluk duyduğunu kaydederek; "Berkay'ın polis olma isteğini Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz bizlere iletti. Biz de belediye ile birlikte kendisine böyle bir jest yaptık. O mutlu olduysa biz de mutlu olduk" ifadelerini kullandı.