BAŞKAN TUNA, ÇOCUKLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Haber Tarihi : 23/04/18

TOROSLAR’DA, 23 NİSAN COŞKUSU ESKİ ÇOCUK OYUNLARIYLA TAÇLANDI

Toroslar Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediği ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’ şenliğinde, çocuklar bayramlarını doyasıya yaşadı.

Korukent Mahallesi’ndeki Prof.Dr.Aziz Sancar Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çocukların sevincine ve mutluluğuna ortak oldu.

Aileleriyle birlikte şenlik alanını dolduran çocuklar, geçmişte akranlarının oynadığı; bilyalı, topaç, yoyo, ip atlama, bilye, çember, oyunlarını tanıma fırsatı bulurken, 23 Nisan coşkusu da yüreklerde hissedildi.

Palyaço ve midilli atının da yer aldığı etkinlikte Başkan Tuna tüm çocuklara ay yıldızlı uçurtma, bilyalı ve topaç hediye etti ve onlarla birlikte bilyalıya bindi,  çember ve topaç oynadı

Katılımcılara sıkma, börek ve dondurma ikramının da yapıldığı etkinlikte ay yıldızlı uçurtmalar da gökyüzünü süsledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, TBMM’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak; “Dünyanın eni iyi idare şekli olan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda Türk Milleti’nin egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Ulu önderimizin ulusumuza ve çocuklarımıza  miras bıraktığı bu özel bayramda her yıl olduğu gibi bu yılda geçmişten geleceğe çocuk oyunları şenliğimizi çocuklarımızla buluşturduk. Teknoloji ve bilgi çağını yaşadığımız bu süreçte eskiden bizlerin oynadığı ve unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarının yeniden hayat bulmasını ve günümüz çocuklarımıza öğretmeyi amaçlıyoruz. Onların sosyal becerilerini kuvvetlendirmelerini ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Üretkenliği, kural koymayı, sorumluluğu ve sosyalleşmeyi de öğreten birer araç olan geleneksel çocuk oyunlarımızın nesilden nesile aktarılmasını ve yaşatılmasını temenni ediyorum. Bir millet, çocuklarını ve gençlerini ne kadar iyi yetiştirirse geleceği de o kadar iyi olur. Çünkü onlar bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları  kanlarıyla canlarıyla vatan yapan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, TBMM’nin Kuruluşunun 98’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.