GÜNDEM

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN STEP AEROBİK KURSLARI

Haber Tarihi : 12/12/19

7’den 70’e herkese spor yapma imkânı sunan Toroslar Belediyesi, ilçede yaşayan kadınlara sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor.

Dinamik ve kıpır kıpır müzikler eşliğinde verilen ücretsiz Pilates, Zumba, Step ve Aerobik Kursları Toroslar’da yaşayan kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Uzman kadın eğitmenler tarafından haftanın her günü belli saatlerde verilen derslerde kadınlar hem spor yapıyor hem de keyifli zaman geçiriyor. Fizyoterapi egzersizlerinin de yapıldığı kurslarda kadınlara bel ve boyun rahatlığı da sağlanıyor. 

Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile işbirliği içinde çalışan belediye, kurslara gelen kadınların sağlıklı yaşam için spor yapmaları, diyetisyen kontrolünde zayıflamaları ve kanser taramalarının yapılması gibi konulara da ağırlık veriyor.

KÖSE: “KURSLAR SAYESİNDE 20 KİLO VERDİM”

Belediyenin Step ve Aerobik Kursu sayesinde 20 kilo verdiğini söyleyen kursiyerlerden Nurhan Köse, “Düzenli olarak kursa geliyorum. Ve bu sayede fazla kilolarımdan kurtuldum. 20 kilo verdim. Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a bizlere bu imkânı sağladığı ve sağlıklı yaşam için yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, “AMACIMIZ, SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜ KAZANDIRMAK”

“Sağlık her zaman önceliğimiz” diyerek bu konuda özverili çalışmalar yürüten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu kursların artarak devam edeceğini söyledi.

 Kadınların yaşamın her alanında daha etkin olmalarını önemsediğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizden olan bu kurslarımız ile kadınlara sağlıklı yaşam için spor bilinci ve kültürü kazandırmayı amaçlıyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi sağlık önceliğimiz. Bu kapsamda verdiğimiz kurslarımız ile kadınların sadece spor yapmalarını değil sağlıklı yaşam için kendilerine zaman ayırmalarını ve aynı zamanda sosyal alanda da daha etkin olmalarını sağlıyoruz.  Kadınların kurslarımıza ilgi göstermesi bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Plates, Zumba, Step ve Aerobik Kurslarına katılmak isteyen 15 yaş üstü kadınlar, Yusuf Kılınç Mahallesinde bulunan Toroslar Belediyesi Ayışığı Kültür Merkezi’ne kimlik fotokopisi ile müracaat edebilir.