GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, MAKİNA MÜHENDİSLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Haber Tarihi : 07/12/19

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne  (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası’nın 65. yılı dolayısıyla düzenlendiği geleneksel kutlama programa katıldı.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin meslekte 50. ve 25. yılını dolduranları onurlandırdığı gecede Başkan Yılmaz da meslekte 50 yılını geride bırakanlara plaket takdim etti.

“Bilimi ve tekniği haklımızın hizmetine sunan, 65 yıllık emek ve birikimleri ile de yollarına devam eden Makine Mühendisleri Odasını kutluyorum” diyen Başkan Yılmaz, “İnsanın ve dolayısıyla da toplumun yaşam düzeyinin yükselmesi ve sosyal hayatın gelişmesi, bilgi ve teknoloji üretilmesinin ve bunun yaşamda kullanılabilmesinin temini ile mümkündür. Biz bu anlamda makina mühendislerimizin ve meslek kuruluşlarının yaptıkları çalışmaları çok anlamlı ve hayati derecede önemli buluyoruz” dedi.

19. yüzyılda bilim insanlarının beyni ve zihni buhar makinesine benzettiklerini de hatırlatan Başkan Yılmaz, “Buhar makinesini seçtiler çünkü dönemin en ileri teknolojisi olan bu makineler trenleri, gemileri ve fabrikaları çalıştırıyordu; hayatı açıklamaya çalışanlar da beynin benzer ilkelere göre çalıştığını varsayıyordu. Freudcu psikoloji üzerinde bile derin etkileri olan bu bakış açısı nedeniyle psikoloji, bugün hala makina mühendisliği kavramlarıyla doludur” diye konuştu.

“Kuruluş Yıldönümünüzü Kutluyorum”

“Yıllarca ağır sanayi ve demir çelik tesislerinde çalıştık. Benim yaptığım tespitlere göre Makine Mühendisleri ekip çalışmasına yatkın, sebep sonuç ilişkisine bakan ve analitik düşünen insanlardır” ifadesini kullanan Başkan Yılmaz, “Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Sayın Yunus Yener ve Mersin Şube Başkanı Sayın Oğuz Akar Tülücü nezdinde 65 yıllık bir çınar olan Makina Mühendisleri Odamızı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, mühendis arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Daha nice yıllar bu kıymetli meslek odası çatısı altında çalışmalar yürütmenizi temenni ediyor, kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.