GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, YAVRU VATANIN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Haber Tarihi : 15/11/19

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 36’ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 Mesajında, Türk Milleti’nin mücadeleci kimliğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Yavru vatan KKTC ile birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız.” dedi.

Başkan Yılmaz, “Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 15 Kasım 1983 yılında ilan edildi. Saldırı ve baskıyla yok edilmek istenen Kıbrıs Türk halkı büyük uğraşlar sonucunda kendi devlet çatısı altında huzur ve güven içerisinde yaşamaya kavuşmuştur. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de yarın da şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs’ın, jeopolitik ve stratejik olarak önemli bir konumda olduğuna da dikkat çeken Başkan Yılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kıbrıs’ın Anadolu’nun güvenliği, esenliği ve ekonomisi açısından taşıdığı yaşamsal öneme dikkat çektiği “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs'a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir...’’ sözünü anımsatarak, “Verilen büyük mücadelelerle Türk milletine yurt olmuş yavru vatan Kıbrıs, bizim için önemli ve değerli. Bu düşüncelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, Kıbrıs’ın vatanlaşmasında büyük emeği olan Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı,  Dr. Fazıl Küçük ve mücadele arkadaşları yanında vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.