GÜNDEM

TOROSLAR’DAN ANITKABİR’E PEDAL ÇEVİRECEKLER

Haber Tarihi : 04/11/19

Mersin Bisiklet Derneği üyeleri, Toroslar Belediyesi’nin desteğiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü dolayısıyla 550 kilometre pedal çevirecek.

“10 Kasım Ata’ya Saygı Pedala Engel Yok” projesi ile 10 Kasım'da Anıtkabir’e Türk Bayrağını gururla asmak üzere yola çıkan ekibe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk Bayrağı hediye etti.  3 görme engelli sporcunun da yer alacağı proje ile toplumda duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor.

Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle Dernek Başkanı Süleyman Uygun’a Türk Bayrağını teslim eden Başkan Yılmaz, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı emanetlere sahip çıkacağız.” dedi.

“Bu proje ile hem Atamızı anmış hem de farkındalık oluşturmuş olacağız” diyen Başkan Yılmaz, “Bugün anlamlı bir etkinlik için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Dünyanın gıptayla baktığı, bir devre yön veren, İstiklal ve Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da anacağız. Bu vesileyle 3 görme engelli kardeşimiz de kendilerine eşlik eden sporcularımızla beraber Anıtkabir’e kadar pedal çevirecek. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Bu etkinliğe katkıda bulanan, gönlüyle, kalbiyle pedal çeviren herkese teşekkür ediyoruz. Sporcularımıza iyi yolculuklar dilerim. Atamızın 81. Ölüm yıldönümü vesilesiyle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” diye konuştu.

“Uğradığımız Her Yerde Başkan Yılmaz’ın Selamını İleteceğiz”

Uğradıkları her şehir ve durakta Başkan Yılmaz’ın selamını iletecekleri söyleyen Dernek Başkanı Süleyman Uygun, “Bu projenin içerisinde Ata’ya saygı var, görme engelli sporcularımız var ve spor var. Görme engelli çoğu arkadaşlarımız evlerinden aşağıya inmeye bile çekinirken, 3 görme engelli arkadaşımız bizimle buradan Ankara’ya kadar bisiklet sürecek. Bu büyük bir şevk olacaktır ve onlara cesaret verecektir. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. Spora ve sporcuya verdiği destek ile her zaman yanımızda.” şeklinde konuştu.