GÜNDEM

'TARİH BİZİ ÇAĞIRIYOR' SÖYLEŞİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Haber Tarihi : 31/10/19

TOROSLAR BELEDİYESİ, CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE DAMGA VURDU

Toroslar Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine akademisyen ve yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün konuşmacı olarak katıldığı ‘Tarih Bizi Çağırıyor’ adlı söyleşi ile damga vurdu.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi, dinleyicilere tarihte yolculuk yaptırdı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide duygusal anlar yaşandı. Prof. Dr. Gündüz ise şiirlere ve hikayelere de konu olan tarihi süreci ve Türklerin tarih sahnesindeki önemli rolünü anlatırken gözyaşlarını da tutamadı.

“Düşman Uyumuyorsa, Su da Uyumayacak”

Gençlere tarihi iyi öğrenmelerini ve kitap okumalarını da öneren Prof. Dr. Gündüz, ülkenin kolay kurulmadığına dikkat çekerek; “Milli mücadeledeki subay kadrosunun memleketine bakmayı ihmal etmeyin. Nerede doğmuşlar ve nerede ölmüşler. Bakınca şunu göreceksiniz. Pek çoğu kendi doğduğu vatanında ölememiştir. Atalarımız, ‘Su uyur, düşman uyumaz’ demiş. Ben de diyorum ki düşman uyumuyorsa, su da uyumayacak. İşin sırrı budur. Su da gözünü açık tutacak. Bakmayacak, olanı biteni seyretmeyecek. Burada bir şey oluyor, ben de bundan rahatsız oluyorum, kanım kaldırmıyor diyecek. Başka türlü memlekete sahip çıkamayız. 4 bin yıl önce nasıl hür ve bağımsız isek, 4 bin yıllık tarihin son yüzyılında yine bağımsız ve hür yaşıyoruz. Bu ülkeyi ne pahasına olursa olsun ilelebet yaşatmamız bizim boynumuzun borcudur. Değilse ne Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ne Kazım Karabekirlerin, ne de Azap Osmanların hakkını ödeyemeyiz.” dedi.

Söyleşi sonunda, 29 Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ailesi ve personeli ile birlikte Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığı video da katılımcılara izletildi. Özenle hazırlanan video büyük alkış aldı.

Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş da Prof. Dr. Tufan Gündüz’e, gerçekleştirdiği söyleşiden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.