GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMINA KATILDI

Haber Tarihi : 09/09/19

Başkan Yılmaz, “Kerbelâ, mazlum iradenin nefesi, haklı davanın sancağıdır.”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 6. Kerbela Şehitlerini Anma Programına katıldı.

Kent protokolünün de hazır bulunduğu programda konuşma yapan Başkan Yılmaz, bazı olayların üzerinden asırlar geçse de yaşanan acıların, unutulmadığını söyleyerek, “Bu acılar, mazlumların çığlığı, masumların çağrısıdır. Muharrem ayındayız ve Muharrem ayının bu günleri, İslam tarihinin en acı sayfalarına tanıklık etti. Kerbela, yıllardır hiç sönmeyen bir acı olarak kaldı.” dedi.

 “Kerbelâ boyunduruk altına girip tutsak kalmaktansa şehadeti seçip teslim olmayan asaletin tezahürüdür” diyen Başkan Yılmaz, “Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten olan 70’den fazla masum insan bin 380 yıl önce şehadet şerbetinden içti. Kerbelâ’da şehit düşen Ehl-i Beyt’in muhterem büyükleri kahramanlığın simgesi, katiller ise korkaklığın ve kalleşliğin isimleri oldu. Kerbela’da yaşanan katliam, yalnızca Müslümanların vicdanlarını değil, tüm insanlığı derinden sarstı. Kerbela yüzlerce yıldır kıyımdır, zulümdür, faciadır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yılmaz, “Kerbela'da susuz kalan, çöl sıcağında şehitliğe koşan Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in muhterem büyüklerine Allah'tan rahmet diliyor, muharrem oruçlarının kabulünü temenni ediyorum. Unutulmasın ki zalimler, her zaman nefretle hatırlanacak, Hüseyinler her zaman dua ve hürmetle anılacaklardır.” şeklinde konuştu. Başkan Yılmaz konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un, “Tarihi ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar; hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?" şeklindeki cümlesine atıfta bulunarak “Bize düşen tarihi tekerrür ettirmemektir. Hiçbir gücün, huzur, barış ve kardeşliğimizi yıkmasına izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” diye tamamladı.