GÜNDEM

TOROSLAR’DA, 3 OCAK HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Haber Tarihi : 16/12/16

2005 yılından bugüne kadar 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutlayarak coşkuya dönüştüren Toroslar Belediyesi, bu yıl da Kurtuluş Günü’ne hazırlanıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kurtuluş’un 95. Yıldönümünde düzenleyecekleri ‘Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve etkinliklerin” her geçen yıl daha coşkulu ve geniş katılımla gerçeklemesi amacıyla başlattığı toplantıların ilkini; Belediye Meclis Üyeleri ile mahalle muhtarlarına yaptı.

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat’ın da katıldığı ve yoğun ilginin olduğu toplantıda Belediye Başkanı Hamit Tuna, etkinlik hakkında detaylı bilgiler verdi.

 13’üncüsünü organize edecekleri ve binlerce insanın bir araya gelerek en güzel fotoğraf karesini verdiği Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nde bu yıl da köyden kente herkesin tek yürek olacağına inandıklarını kaydeden Başkan Tuna, kutlamaları;  3 Ocak Temalı Şiir ve Fotoğraf Yarışmaları, Kurumlar Arası Futbol Turnuvası finali ve Cirit gösterisi ile taçlandıracaklarını söyledi.

Etkinliklere gösterdikleri destek ve katkılarından dolayı tüm Mersin halkına ve muhtarlara teşekkür eden Başkan Tuna: “3 Ocak 2017 Salı günü saat: 08.00’de Kuvva-i Milliye Anıtı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Alanı’nda son bulacak olan yürüyüş, Mersin’e sahip çıkma noktasında ve tarih bilinci açısından çok önemli bir organizasyondur. Tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajları da verdiğimiz bu yürüyüşle aynı zamanda Kurtuluşumuzun kahramanlarının hiç unutulmadığını ve unutulmayacağını da gösteriyoruz. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Mersin’in direnişinde ve kurtuluşunda eşsiz mücadeleleri olan atalarımızı saygı ve şükranla anıyoruz.13 yıldır yaptığımız bu organizasyona desteklerinden dolayı tüm muhtarlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Bizim yönetim anlayışımız, ben yaptım oldu mantığı değil, birlikte ortak akıl içerisinde yönetmektir. Göreve geldiğimizde iddialı bir sözümüz vardı. Hasımları, hısım yapmak. Toroslarda yaşayan yaklaşık 300 bin insanımız, aile olacak.Bu ailenin fertleri olarak siz muhtarlarımızla, meslek örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla sürekli bir araya geliyor ve istişarede bulunuyoruz. Muhtarlarımız da bizim uç beylerimizdir. Çalışmalarımıza sunduğunuz destek ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluş’unun yıldönümü etkinliklerindeki bu coşku bizim sadece organizasyon olarak önünü açtığımız ancak halkın kendi bayramına sahip çıktığı bir bayramdır” diyen Başkan Tuna,  bu yıl da ‘3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşüne’ tüm Mersin halkını davet etti. Başkan Tuna: “Bin yıllık kardeşliğimizin devam etmesi noktasında ortak paydamıza, tarihimize, geçmişimize sahip çıkalım. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Bu toprakları atalarımız zorluk içerisinde Arslanköy’den başlayan Kuvva-i Milliye ruhuyla elde etmişlerdir. Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla vatan olan topraklarımız bizlere emanet edilmiştir. Bu emanete sahip çıkmak ve birlik ve beraberliğimizi herkese göstermek, bu topraklarda gözü olanlara inat inşallah bu yıl da 3 Ocak’ta Kuvva-i Milliye anıtı önünde buluşup, Cumhuriyet Alanına sel olup akacağız. Kimse Anadolu coğrafyasında hayal kurmasın” dedi.