GÜNDEM

TOROSLAR’DA AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ BAŞLADI

Haber Tarihi : 17/07/19

Toroslar Belediyesi, Açık Hava Sinema Günleri’ne Aladağ Mahallesi’nde “Neşeli Günler” filmiyle başladı.

Yönetmenliğini Orhan Aksoy’un yaptığı, başrollerini ise Türk sinemasının usta oyuncuları Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen ve Ayşen Gruda’nın üstlendiği Yeşilçam’ın unutulmaz aile filmi “Neşeli Günler” ile Mersinliler nostalji yolculuğuna çıkarken, açık havada da film izleme keyfi yaşandı.

Her gün farklı bir mahallede Yeşilçam’ın aile bağlarının öneminin anlatıldığı filmleri vatandaşa yeniden izleme imkanı sunan Toroslar Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları ile takdir topluyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere verdiği önemi bir kez daha gösteren Açık Hava Sinema Günleri Projesi ilk gösterim ile vatandaşlar tarafından da beğeni kazandı.

“Eski günlerde olduğu gibi yazlık sinemaların ruhunun yeniden canlanması ve vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmesini amaçlıyoruz.” diyen Başkan Yılmaz, “Bu heyecanı bizlerle paylaşarak, katılım gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Sosyal ve Kültürel Faaliyetlere Önem Veriyoruz”

Başkan Yılmaz, “Göreve gelirken projelerimizden bahsettik ve bu projelerimizi bir plan dâhilinde hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Elbette rutin çalışmalarımız olan denetimler, yolların yapılması, parke döşenmesi gibi hizmetleri yerine getireceğiz ama bir taraftan da sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

Mersin’de ilk yazlık sinemanın 1920’de kurulduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “İlimizde sinemaya verilen önem o yıllardan günümüze kadar devam etmiştir. Bizler Yeşilçam’ın usta oyuncularının filmleriyle büyüdük. Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Cüneyt Arkın ve daha birçok usta isim bizlere çok güzel filmler bıraktı. En önemlisi de aile sıcaklığını yaşattılar. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen her izlediğimizde bizlere  aynı duyguları yaşatan beyaz perde, değerini her zaman koruyacak.” ifadelerini kullandı.

Patlamış mısır ve gazoz ikramının da yapıldığı film günlerinin ikinci gösterimi ise Değnek Mahallesi’nde saat 20.00’da gerçekleştirilecek.