BAŞKAN YILMAZ’DAN, KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Haber Tarihi : 03/07/19

‘Filiz Kaplan Cinayeti Bir Kez Daha Kınandı’

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanması adına çok yönlü çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamanın yanı sıra; Eşitlik Eylem Planı geliştirmek üzere ‘yasal temsilci’ olarak Belediye Meclisinden yetki alan Başkan Yılmaz, Temmuz ayı meclisinde yaptığı konuşmada eski eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Filiz Kaplan cinayetiyle ilgili duyduğu üzüntüyü yeniden dile getirerek,  kadına yönelik şiddetin kabul edilemez bir durum olduğuna dikkat çekti.  Başkan Yılmaz, önleyici ve koruyucu nitelikteki tedbirlerin acilen arttırılması gerektiğine vurgu yaparak,  “Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı daha önce meclis gündemimize koymuştuk. Ne yazık ki geçtiğimiz hafta İlçemize bağlı Turgut Türkalp Mahallemizde bir kadın cinayeti yaşandı. Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürümüz Ali Kaplan’ın kız kardeşi ve Belediye Personelimiz Gökhan Ceritlioğlu’nun annesi Filiz Kaplan, sabah saat: 06.15’te işine giderken evinden 50 metre mesafede bir yıl önce boşandığı eski eşi tarafından katledildi. Kadın cinayetleri, ülkemizde her geçen gün artan önemli bir konudur. Biz de bu konuyu önemsiyoruz. İlçemizde yaşanan bu acıya şahit olduğumuz ve konuyu yakından takip ettiğimiz için daha çok empati kurma imkanımız oldu. Merhume Filiz Kaplan,  bir yıl önce boşanmış ve defalarca koruma talebi olmuş. Bizi yetiştiren annelerimiz, hayatımızı paylaştığımız eşlerimiz olan kadınlarımızın yaşama hakkının korunması ve buna ilişkin her türlü tedbirin alınması gerektiğini buradan bir kez daha açıkça ifade etmek istiyorum. Bu cinayeti kınıyor ve bu konudaki tedbirlerin acilen arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı da planladığımız, projelerimize koyduğumuz ve toplantılarımızda dile getirdiğimiz maddeleri içeriyor. Belediye olarak, belediye başkanı olarak ve belediye meclisi olarak önem sıramızda bu konuyu ortaya koymak açısından gündemimizin ilk sırasına aldık.” dedi.