GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖRNEK TAVIR

Haber Tarihi : 01/07/19

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamak için meclisten yetki aldı.

Toroslar Belediyesi’nin, Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.  Toplantıda son zamanlarda artan kadın cinayetleri üzerinde durarak, bu konuda etkin bir mücadelenin oluşturulması için uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Yılmaz, “Toroslar Belediyesi olarak ortaya bir duruş koymak ve bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi. Bu kapsamda Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamanın yanı sıra; Eşitlik Eylem Planı geliştirmek üzere ‘yasal temsilci’ olarak meclisten oy birliğiyle yetki alan Başkan Yılmaz; kadın hakları, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. 

Başkan Yılmaz, “Kadın cinayetleri Mersin’de de giderek arttı ve bunun sebeplerine baktığımızda sosyolojik faktörlerin baş gösterdiğini görüyoruz” dedi. “Kadının toplumsal yaşamda eşit haklara sahip olması ve kadın cinayetlerine dur demek adına ilçemizde çalışmalar yapacağız.” diyen Başkan Yılmaz, “İş atölyeleri kurmak, kurumsal eşitlik birimi oluşturmak, toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde eğitimler vermek gibi projelerimiz var. Çalışmalar kapsamında kadın dayanışma merkezimizi daha da aktif hale getireceğiz. Bu projeleri yaparken ihtiyaca uygun olması ve sürdürülebilir olmalarına dikkat ediyoruz. O yüzden ince eleyip sık dokuyacağız” diye konuştu.

“FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Meclis toplantısının bir diğer gündem maddesi olan Evrenli Mahallesi’nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı yapılması amacı ile hazırlanan uygulama imar planı teklifi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Güneş enerjisi santralleri önemli bir konu. Buna ihtiyaç var. İlçemizde bu tesisi kurmak için gerekli geniş alanımız da var. Gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımızdan aldığımız yaklaşımlar da olumlu.” şeklinde konuştu.

2019 yılı aylık meclis tatilinin Ağustos ayı olarak belirlenmesi nedeni ile bir sonraki meclis toplantısının, 2 Eylül 2019 Pazartesi saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.