GÜNDEM

TOROSLAR’DA KURALAR ÇEKİLDİ

Haber Tarihi : 16/05/19

Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Gençlik Kupası Köyler arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nda kuralar çekildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl kent merkezinden 44 takımın katıldığı turnuvanın kura çekimi, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapıldı.

Mahalle Muhtarları, Turnuva Tertip Komitesi ve takım temsilcilerinin katıldığı kura çekiminde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, sportif etkinliklerle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini ifade etti. İnsanların birbiriyle kaynaşmasının amaçlandığı turnuvada bir rekabetin yaşanacağını ve yaşanacak rekabetin kaliteyi getireceğini belirten Başkan Yılmaz: “Rekabet olacak, yarışmada rekabet vardır. Rekabet eğer doğru yönetilirse, doğru yürütülürse verim verir, kalite getirir. Turnuvamız kuralları çerçevesinde futbol oynayan, kurallara uyan takımlarla güzel bir turnuva gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye Futbol  Federasyonununda gündeminde olan, tüm Mersin’in gördüğü, gıpta ettiği, sevdiği, takip ettiği bu turnuvayı hep beraber, heyecanla, yüksek enerjiyle gerçekleştirmek ve bir güzellik ortaya koymak istiyoruz. Sizlerden de bu noktada katkı bekliyoruz. Turnuvamıza katılan tüm takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Turnuva’nın Ramazan Bayramı sonrası başlayarak, 30 Ağustos günü oynanacak final maçı ile son bulacağını da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, önümüzdeki günlerde belirlenecek olan turnuva fikstürünün ardından sporseverlerin; fikstür, puan durumu, gol krallığı ve ceza tablosu gibi bilgileri Toroslar Belediyesi’nin www.toroslar-bld.gov.tr internet adresinden takip edebileceklerini kaydetti.

Kura çekimine katılan takım temsilcileri de organizasyonun önemine değinerek, turnuvanın en verimli şekilde geçmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söylediler.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. 40’ar dakikalık 2 devre halinde oynanacak müsabakalarda; TFF, FİFA ve Turnuva Tüzüğü’nün geçerli olacak. 8 grupta gerçekleştirilecek turnuvada ilk 2’ye giren takımlar gruptan çıkarak ön eleme oynamaya hak kazanacaklar.