GÜNDEM

BOĞAZİÇİ AVRUPA SİYASET OKULU

Haber Tarihi : 07/09/18

BAŞKAN TUNA, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Toroslar’da gerçekleştirdiği projeleriyle dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nda  15 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarını ve siyasi tecrübelerini paylaştı.

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun Yaz 2018 programı kapsamında; “Belediyelerde İyi Örnekler: Toroslar Belediyesi” konulu eğitim faaliyetine davet edilen Başkan Hamit Tuna’yı farklı siyasi yelpazeden davet edilen 35 katılımcı dinledi.

“Geleceğe Yatırım Yapıyoruz”

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşen sunuma İlçenin fiziki, sosyal ve ekonomik yapısından bahsederek başlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi’nin üreten belediyecilik yanını ve kendilerini diğer belediyelerden ayıran özellikleri anlattı.

Çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençlik hedefi ile yola çıktıklarını ve yatırımlarının odağında insan olan bir anlayışla çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Tuna, Türkiye’de örnek belediyecilik hizmetleriyle, dün otel kent olarak anılan Toroslar’ın bugün artık, kentin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda da adından sıkça söz ettiren, değişimi ve gelişimiyle de yatırımcıların ve girişimcilerin parlayan yıldızı haline geldiğinin bilgisini verdi.

Başkan Tuna, Türkiye’nin 21 farklı şehrinden gelen katılımcılara; eğitimden sağlığa ve spora, fiziki zeminlerden, sosyal tesislere, alternatif tarımdan tarihi yapıların korunmasına,  kentsel dönüşümden kültür ve sanata, mesleki eğitimden istihdama, güneş enerji santralinden geri dönüşüme kadar ortaya koydukları proje ve çalışmalarıyla ilgili deneyimlerini aktardı.

“Başarımızın Sırrı Halkla İç İçe Olmak”

3 dönemdir yürüttüğü Belediye Başkanlığı görevindeki başarının sırrını da açıklayan Başkan Tuna; “Kısa, orta ya da uzun vadede plan yapmak suretiyle projelerimizi hayata geçirerek, belediyecilik noktasında da ilim, bilim, teknoloji ve bilgi çağının her türlü alt yapısını getirmek suretiyle, bizi biz yapan değerlerden, tarih şuurumuzdan, milli kültürümüzden ve maneviyatımızdan asla taviz vermeden bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyeler siyasi kurumlardır. Ama seçildikten sonra siyasi kimliğinizi bir kenara bırakıp oy versin ya da vermesin herkesin ihtiyaçlarını karşılamak durumundasınız. Yani belediyecilikte siyaset değil, hizmet yapılır. Biz de ilgi, bilgi ve takip olarak üç ana unsurda gerçekleştirdiğimiz belediyecilik çalışmalarımızla geleceği planlıyoruz. Özellikle çocuk, genç, kadın ve engellilere yönelik sosyal ve sportif projeler gerçekleştirdik. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Kısacası toplumun her kesimiyle iletişim halindeyiz. Eğer siyasette başarıyı arıyorsanız başarının sırrı halkla iç içe olmaktan geçiyor. Belediye Başkanlığı çok önemli bir görevdir. Çünkü o kent Belediye Başkanının vizyonu doğrultusunda şekillenir ve gelişir” dedi.

“Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nda Rol Model Olmaktan Mutluluk Duydum”

Geleceğin siyasetçisi olacak gençlerin liderlik yeteneklerini güçlendirmek ve katılan gençler arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun ders programında rol model olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak İlçemizde hayata geçirdiğimiz çalışmalarda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin  bilgili, çağdaş ve ahlaklı olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Toroslarımıza ve dolayısıyla kentimize yaptığımız hizmetlerin Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu tarafından takdir görmesi ve beğenilmesi bizleri oldukça gurulandırmış ve mutlu etmiştir. Bizleri dinleyen katılımcılara ve davetlerinden dolayı Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Soru ve cevap şeklinde devam eden programın sonunda Başkan Hamit Tuna, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.