GÜNDEM

İSKEP PROJESİNİ BAŞARIYLA YÜRÜTEN BAŞKAN TUNA VE EKİBİNE PLAKET

Haber Tarihi : 11/11/16

Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan ve 24 ay süren İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) kapanış toplantısı, Ankara Grand Otel’de yapıldı.

Pilot belediyelerin sosyal destek ve rehberlik birimleri koordinatörlerinin davet edildiği kapanış toplantısına; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.

Toroslar Belediyesi’nin uyguladığı İSKEP projesi kapsamında girişimcilik belgesi alarak kendi işlerini kuran girişimcilerin de hazır bulunduğu programda Mersin’de İSKEP projesini başarıyla yürüten Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ekibine plaket takdim edildi.

 Program, İSKEP hikayelerinin anlatıldığı konferans ve paneller ile son bulurken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan proje kapsamında yer almaktan ve projeyi başarıyla yürütmüş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

“Mesleki eğitimle istihdam oluşturuyoruz”

13 yıldır hayata geçirdikleri istihdama yönelik projelerle ilgili bilgiler de veren Belediye Başkanı Hamit Tuna, en çok övündükleri sosyal projelerinden bir tanesinin de kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları olduğunu söyledi.

TORTEK ile 56 eğitim merkezinde, 26 branşta, 76 usta öğretici önderliğinde 17 bin kişiye mesleki eğitim verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, açtıkları kurslara katılan ev hanımlarının ürettikleri ürünleri pazarlayabilmeleri için satış noktaları da hazırladıklarını ve böylelikle ev hanımlarının ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına vesile olduklarını söyledi.

Başkan Tuna, dezavantajlı bireyleri sosyal ve ekonomik hayata katılmaya teşvik etmek ve dezavantajlı bireylere karşı önyargıyı ortadan kaldırmak amacını içeren İSKEP projesinin sürdürülebilir olmasının da çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Tuna: “ Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan dezavantajlı bireyler arasında kendi işlerini kurmak isteyenlere katkı sağlamıştık. Roman vatandaşlarımız için de Alsancak Mahallemizde bir hasır örme atölyesi kurduk. İŞKUR aracılığı ile bu atölyeye gelen bayanlarımıza günlük yevmiye vermek suretiyle yaptığımız çok özellikli bir çalışma oldu. Şu an atölyemizde 30 insanımız (20 bayan 10 erkek) eğitim almakta ve bunu üretime yöneltmektedir. Eğitim alan bayanlarımızın çocukları içinde “Kadınlar İşe, Çocuklar Kreşe” sloganıyla bir kreş kurarak çocuklarımızın da burada eğitim almalarına katkıda bulunmaktayız. Bu çalışmamız, Türkiye’de rol model seçilldi. İşverenlerden gelen talepler ve sektörel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak; ‘Kaynakçılık ile Fens Teli Metal İşleri İmalatı Elemanı’ mesleki eğitim kursları da açtık. Bu mesleki eğitimleri de dezavantajlı bireylere yönelik gerçekleştiriyoruz. Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki gerçek gayemiz; huzurlu ve yaşanılabilir bir Toroslar, mutlu bir Mersin ve mutlu bir Türkiye oluşturmaktır” dedi.

“Mersin’de En fazla Projeyi Biz Kazandık”       

Ulusal Ajans ve Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Çukurova Kalkınma Ajansı’na hazırladıkları 12 proje  ile Mersin’de Avrupa Birliği projeleri gerçekleştirmeye hak kazanan kurum ve kuruluşlar arasında birinci sırada yer aldıklarını da hatırlatan Başkan Tuna: “Mersin İl genelinde Sivil Toplum Kuruluşları, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (MESOB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) ile hazırladığımız 18 ortak proje ile de kurumlar arasındaki diyalogun en güzel örneklerini sergiledik” dedi.

 Başkan Tuna, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen ve genel merkezi Ankara olan Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) yürüttüğü ve 24 aylık bir uygulama süreci geçiren İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin ise en uzun AB projelerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.