GÜNDEM

TOROSLAR, HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Haber Tarihi : 06/06/18

TOROSLAR, HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Toroslar Belediye Meclisi, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak, oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı. Ardından gündemin diğer maddelerine geçildi.

 İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün yazıları doğrultusunda; işyerleri için ilan ve reklam vergisi tarifesinin (1), (2) ve (4) üncü bentlerinde belirtilen yıllık ilan ve reklamlara ait verginin, çevre temizlik vergisi ödeme dönemlerinde alınmasına ilişkin teklif görüşülerek,oy birliğiyle kabul edildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğince 2018 yılı teklif çağrısında olan “TR62/18/KGG-Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Proğramı” kapsamında Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanan TR62/18/KGG/0037 referans numaralı “Toroslar Bazaar 33 Projesi” için temsil ve ilzama yetkili kılınmak üzere Belediye Başkanı Hamit TUNA´ya veya görevlendireceği bir personele yetki verilmesine ilişkin teklifin de görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında; Mersin Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Yönetmeliğine ilişkin teklif oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen gündem maddelerinin İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havalesinin oy birliğiyle yapıldığı toplantıda, Belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporlar da görüşülerek, karara bağlandı.

Meclis toplantısı; Temmuz /2018 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 02 Temmuz Pazartesi Saat: 14.00 olarak belirlenmesinin ardından, temenni ve öneriler ile son buldu.