GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ, DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Haber Tarihi : 28/05/18

TOROSLAR BELEDİYESİ, DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Toroslar Belediyesi; halkın duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere göz açtırmıyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte İlçe genelinde dilencilere yönelik operasyonlarını arttırdı.

Son olarak Zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde Kaşlı Mahallesi’nde dilenirken yakalanan Suriye vatandaşı M.H.’nin (48) üzerinden 370 TL para çıktı.Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen dilencinin bir günde dilenerek elde ettiği 370  TL’ye tutanakla el konulurken, kabahatler kanuna göre para cezası da uygulandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, dilencilere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaların devamı için vatandaşlarla işbirliğin önemine değinerek; “Vatandaşlarımızdan isteğimiz; dini ve manevi duyguları istismar ederek, dilenciliği meslek haline getiren kişilere itibar etmemeleridir.Ve bu kişilerle karşılaştıklarında Belediyemizin  322 72 00 numaralı telefonunu veya ‘Alo 153’ Zabıta Hattını arayarak, bilgi vermeleridir.İlçemizde yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra vatandaşlarımızın huzur ve mutluğu bizim başlıca görevimizidir. Bu nedenle çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz” dedi.