GÜNDEM

TOROSLAR’DA İLK ŞAMPİYON, BİRKAN POLAT

Haber Tarihi : 21/05/18

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Stunt (motosiklet akrobasi) Şampiyonu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk Stunt (motosiklet akrobasi) Şampiyonu Birkan Polat oldu.

Toroslar Belediyesi ve Mersin Valiliği’nin ev sahipliğinde Toroslar Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen ve 2 gün süren Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 33 sporcu katıldı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Mersin’de trafik kazasında hayatını kaybeden motorcular Yunus Emre Karan ve Abidin Gül anısına düzenlenen şampiyonada ilk turun ardından 17 sporcu yeteneklerini sergiledi.

Turnuva’nın ikinci günü ise çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarına sahne oldu. Akrobasi gösterilerini izlemek için alana gelen vatandaşların alkışlarıyla piste çıkan sporcular, ortaya koydukları gösterilerle izleyicileri adeta mest etti.

Final müsabakalarının ardından yaptığı birbirinden güzel hareketlerle jüriden 529 puan alan Bilal Birkan Polat, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Stunt Şampiyonası’nda, Türkiye Şampiyonu oldu. 438 puanla Hakan Can Namlı 2’nci olurken, Kerim Tuna 360 puanla 3’üncülüğü elde etti. Okan Kaan Doğan ise jüriden 307 puan alarak Jüri özel ödülünün sahibi oldu.

Toroslar Belediyesi tarafından 1’inciye 5 bin, 2’nciye 3 bin ve 3’üncüye bin TL para ödülünün verildiği şampiyonada dereceye girenlere kupaları ve ödülleri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından verildi. Türkiye Motosiklet Federasyonu adına da şampiyonanın yapılmasına sunduğu katkılardan dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Ödül töreninin ardından bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, motosiklet akrobasi gösterilerinin zor bir spor olduğunu kaydederek profesyonel kişilerce yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’de ilk kez dözünlenen böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını da ifade eden Başkan Tuna, gelecek yıl şampiyonanın 2’ncisini daha coşkulu bir şekilde yapmak istediklerinin altını çizdi.

Başkan Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak Türkiye’de ilk kez motosiklet akrobasi şampiyonasını gerçekleştirdik. Türkiye’nin çeşitli illerinden motor tutkunu gençlerimiz, sporcularımız geldi. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bizlere çok güzel 2 gün yaşattılar. Motorculuk bir denge, adrenalin sporu. Yaptıkları akrobasi gösterileri de birbirinden güzel. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Çok sayıda motor tutkunu gencimiz buraya geldi ama bu işi asla sokakta, caddede, otobanda denemesinler. Bu tür alanlarda yapsınlar. Bu yıl şampiyonanın ilkiydi, bir denemeydi. Eksiklerimiz elbette vardır. Sporcu kardeşlerimiz mükemmel görüntüler ortaya çıkardı. Eksiklerin notlarını aldık. Seneye inşallah ikincisini yapıp, daha güzelini, daha özelini daha çok seyircinin seyredebileceği bir ortamda bu yarışmayı tekrar düzenleyeceğiz” dedi.

Otomobil ve Motosiklet tutkunları için bir drag pisti hazırladıklarını da hatırlatan Başkan Tuna, harfiyat çalışmaları tamamlanan pisti en kısa sürede tamamlayarak drag ve drift tutkunlarını bu alanda buluşturacaklarını söyledi. Başkan Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak Türkiye’nin en güzel drag pistini yapıyoruz. Harfiyat çalışmalarını yeni tamamlayabildik. Şu anda peyzaj ve rekreasyon çalışmaları yapılacak. Alt zemin sıkıştırması ve ardından da asfaltını yapmak suretiyle Türkiye’nin panoramik görüntü anlamında tek yeri olacak. Drag, drift ve modifiye araç tutkunları da aynı yeri kullanacaklar. Önümüzdeki sene inşallah kullanıma açacağız” dedi.