GÜNDEM

BAŞKAN TUNA’DAN, BAYAN BASKETBOL TAKIMINA DEPLASMAN ÖNCESİ TATLI ZİYARET

Haber Tarihi : 04/11/16

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye Bayanlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde oynadığı ilk maçında Şanlıurfa D.S.İ Spor’u 93-20 skorla farklı mağlup eden Toroslar Belediyesi Bayan Basketbol takımını, idmanda ziyaret ederek, tatlı ikram etti.

Bu hafta sonu deplasmanda Ankara Altıneller Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek olan bayan basketbol takımının son hazırlıklarını izleyen ve takıma başarılar dileyen Belediye Başkanı Tuna, ziyaret sırasında oyuncularla ve teknik ekiple kısa bir gösteri maçı da yaptı.

“Bayan Basketbolda da Hedefimiz Büyük”

Ligin en genç kadrosuna sahip olan Toroslar Belediyesi Bayan Basketbol takımının önümüzdeki maçlarda da rakiplerine fark atarak kentimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, takımın iddialı ve hedefli olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.         

9 takımın yer aldığı Bayanlar Basketbol Bölgesel Liginde C grubunda mücadele eden ve ilk maçında farklı bir galibiyet yaşatan sporcularına ayrıca teşekkür ederek, tebrik eden Başkan Hamit Tuna: “Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Bayan Basketbol Takımımız, bu yıl ilk defa kentimizi bayan basketbol bölgesel liginde temsil ediyor. Kızlarımız, alt yapıdan hazırladığımız ve dört yıldır emek verdiğimiz sporcularımızdır. Yaş aralığı 14 ile 18 olan bu sporcularımız aldıkları eğitimle belli bir noktaya geldiler. İnşallah buradan da üçüncü lig, ikinci lig ve en üst lige çıkacaklar. Geçen hafta Şanlıurfa D.S.İ Spor’u 93-20 skorla farklı mağlup ettiler. Ben bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu hafta da Ankara deplasmanı var. İnşallah oradan da en iyi sonuçla döneceklerdir. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü olarak, hem üst takımlara basketbolcu yetiştirmek hem de sporu tabana yayma yönünde ciddi anlamda bir potansiyele sahibiz. Bunun dışında birçok kızımız da basketbol antrenmanlarına devam ediyorlar. Hedefimiz büyük. Takımımıza başarılar diliyor ve sakatsız bir sezon geçmesini temenni ediyorum. Sporcularımızın üzerinde büyük emeği olan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

"Eğitim ve Spor, Eşgüdüm İçerisinde Olmalı”

Futbolun dışında diğer branşlara da önem verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren bocce, güreş, atletizm ve folklar branşlarında da iddialı olduklarını ve büyük başarılar elde ettiklerini de sözlerine ekledi.

Oluşturdukları alt yapılarla Toroslar’ı sporun merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Hamit Tuna: “Bocce branşında milli takıma beş sporcu gönderdik. İki sporcumuz, milli takım formasını giydiler ve şuanda spor akademisine direk gitme şansını yakaladılar.3 kızımız da milli takıma seçildi. Ayna zamanda basketbolda da iki kızımız  basketbol ve dolayısıyla spor sayesinde özel bir okulda tamamen burslu bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde spor yapan her basketbolcu kızımız bir kolejde okuma şansına sahip olabilecek. Kızlarımız, sporla birlikte eğitimi de inşallah eşgüdüm içerisinde yürütecekler. Yani Toroslar’da sporun her branşının yapılabileceği alt yapımız ve zeminlerimiz var. Çocuklarımıza ve gençlerimize her alanda yeteneklerine göre spor yapma yolunu açıyoruz. Toroslar, sporun merkezi olacak iddiamızda belli bir noktaya geldi ve hedefimizi daha da ileriye taşıyacağız” dedi.