GÜNDEM

DA VİNCİ’NİN ÜNLÜ ESERİ ‘MONA LİSA’ TOROSLAR’DA

Haber Tarihi : 19/03/18

DA VİNCİ’NİN ÜNLÜ ESERİ ‘MONA LİSA’ TOROSLAR’DA

Toroslar Belediyesi’nin, Akbelen Bulvarı üzerindeki dış cephesi eskiyen toplu konut binalarında başlattığı ‘Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projesi kapsamında bu kez de Leonardo Da Vinci’nin ünlü eseri ‘Mona Lisa’ portresinin reprodüksiyonu yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın hayalini kurduğu, ressam Nazife Bilgin Hazar’ın elinde hayat bulan proje; ulusal ve uluslararası yayın organlarının yanı sıra sosyal medyanın da büyük ilgisini görerek Toroslar’ı dünyaya taşıdı.

Vincent Van Gogh, Osman Hamdi Bey, Pablo Picasso, Neşet Günal ve Salvador Dali gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinin reprodüksiyonlarıyla bambaşka bir görünüm kazanan Akbelen Bulvarı’ndaki toplu konut binasında yeniden resmedilen ‘Mona Lisa’ portresi ise şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 “Bu projemiz, sanata verdiğimiz önemin ve değerin de bir göstergesidir”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2014-2019 hizmet dönemi projeleri kapsamında hayata geçirdikleri, ‘Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projesinin kentin tanıtımına  da önemli katkı sağladığını vurguladı.

Başkan Tuna; “Kentimizin ve Ülkemizin yanı sıra dünyada da dikkat çeken bu proje ile kötü bir görüntü içerisinde olan Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarımız artık daha sıcak ve hoş bir görünüme kavuştu. Belediye Personeli arkadaşlarımızın ve projemizin ressamı Nazife Bilgin Hazar’ın himayelerinde çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Toroslarımızın ve kentimizin tanıtımına da katkı sunan bu projeye sundukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projemiz sayesinde, dünyaca ünlü ressamların eserlerinin örnekleriyle renkli bir görünüme kavuşan binalarımızın yanı sıra bulvardan geçen vatandaşlarımız burada farklı bir manzaraya da tanık oluyorlar. Ve hatta bölgede oturan vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından inerken ‘Osman Hamdi Bey’de, ‘Frida’da’ inebilir miyim dediklerini de duymaktayız. Çocuklarımız ve gençlerimiz, televizyon ve kitaplarda gördükleri eserlerin şimdi duvarlara yansımasının çok güzel olduğunu ifade ediyorlar ve binaların önünde hatıra fotoğrafı da çektiriyorlar. Bu da bizi oldukça mutlu ve memnun ediyor. Bu projemizin aynı zamanda, sanata ve kent estetiğine verdiğimiz önemin de en güzel göstergesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.