GÜNDEM

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Haber Tarihi : 09/03/18

TOROSLAR, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE FARKINDALIK YARATTI

Toroslar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Kadınının ekonomik ve sosyal hayata katılımının önemine de dikkat çekilen etkinliklere Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, kadınları yalnız bırakmadı.

‘TORTEK’te Meslek Öğrenen Kursiyerler Kendi İşyerlerini Açtı’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün en anlamlı mesajı da Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarının (TORTEK) istihdama sunduğu katkı oldu.

Belediye Başkanı Hamit Tuna Kadınlar Günü’nde, TORTEK’te Kuaförlük branşında meslek öğrenen kursiyerleri Sena Ummak ve Mehtap Taşçı’nın Osmaniye Mahallesi’nde birlikte hizmete sunduğu kuaför salonunun açılışını gerçekleştirerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Açılışa katılan kadınlara karanfil takdim ederek Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Hamit Tuna, TORTEK’in kadınların meslek öğrenmelerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini sağlarken, istihdama da katkı bulunduğuna dikkat çekti.

Çalışma hayatlarına katılan kursiyerleri bu girişimlerinden dolayı tebrik ederek, başarılar dileyen Başkan Tuna;  “Böyle anlamlı ve özel günde bu işletmeyi açmaktan büyük şeref duydum. 2005 yılından beri temelini attığımız ve hep hayalini kurduğumuz TORTEK’e gelip bu kurslardan eğitim alan ve meslek öğrenen kursiyerlerimizin bu meslekle gelecek hayatlarını inşa etmeleri ve özellikle ev ekonomilerine katkı sağlamaları bizleri oldukça mutlu etmektedir. TORTEK’ten aldıkları sertifikalarıyla kalfalık ve ustalık eğitimlerine de katılarak böyle bir girişimde bulunan kursiyerlerimizi cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu gençlerimiz, burada kendi hayatlarına temin ettikleri gibi istihdama da katkı sağlayacaklardır. Hedefleri büyük olan gençlerimiz inşallah bütün kadınlarımıza da örnek olacaklardır. İşletmenin kursiyerlerimize ve İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Meslek Sahibi Kadınlar, Çalışma Hayatı Deneyimlerin Paylaştı”

Toroslar Belediyesi’nin; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla organize ettiği 'Kadının Toplumdaki Rolü' konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Emniyet amiri, uzak yol gemi kaptanı, vinç operatörü, kadın motosikletçi gibi farklı meslek gruplarından kadınlar konuşmacı olarak katılarak, meslek hayatları ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna konferansı; siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının başkan ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, TORTEK öğretmenleri ile kursiyerler ve kadın misafirleriyle birlikte izledi.

Kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Dünya kadınlar gününde yapılan etkinliklerin sadece eğlence değil aynı zamanda farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldığına dikkat çekerek, Toroslar Belediyesi olarak göreve geldikleri 14 yıldır özel günlerde düzenledikleri çeşitli etkinliklerle kadınların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Başkan Tuna; “Mersin’in genelinde yapılan anketlerde kadınlarımıza yönelik bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımız, sağlık, hukuk ve girişimcilik konularında gerçekleştirdiğimiz panellerimizin getirdiği sonuçta  bilimin ışığında Toroslarımızda yaşayan kadınlarımız haklarını biliyor ve özgüvenlerini net bir şekilde ifade ediyorlar.Bu bizim için çok anlamlı ve önemli.Bugün de bu programımızda mesleklerinde öne çıkan, hikayesi olan ve başarıyı yakalamış kadınlarımızla bir araya gelerek, çalışma hayatlarından  kesitler dinledik.Emeğini, kendi alın terini aşına katan kadınlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.Allah hepimize ağız tadıyla yaşamayı nasip eder inşallah” dedi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan söyleşinin ardından Başkan Tuna,  protokol üyeleri ile birlikte konferansa katkı sunan ve mesleklerinde başarılı olmuş kadınlara plaket takdim ederken,konferansa katılan tüm kadınlara da çiçek takdim ederek, kadınlar gününü kutladı.

Program, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerin yer aldığı serginin açılışı ile sona erdi.

“Kadın Yazarlar Toroslar’da Buluştu”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte Kuvayi Milliye Caddesi Üzerindeki Kültür Sanat Kaldırımında düzenledikleri ‘Kadın Yazarlar İmza Günü’nde' Mersinli kadın yazarlarla bir araya geldi.

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel hazırlanan imza gününde yer alan  kadın yazarlara , kitapseverlere ve vatandaşlara çiçek takdim ederek, kadınlar gününü kutlayan Belediye Başkanı Hami Tuna; “Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini ispat eden bir sonuçla karşımızdalar.Biz de bu ortamda olmaktan büyük şeref duydum. Özel insanlarımız olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı ömürler diliyoruz” dedi.