GÜNDEM

TOROSLAR’DAN, MEHMETÇİĞE KAN BAĞIŞIYLA DESTEK

Haber Tarihi : 23/02/18

TOROSLAR’DAN, MEHMETÇİĞE KAN BAĞIŞIYLA DESTEK

Toroslar Belediyesi ve Türk Kızılayı Mersin Şubesi işbirliğinde ‘Vatan İçin Can Verene, Kan Ver’ sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik ve Polislere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Kızılay Kan Merkezi yetkilileri tarafından belediye hizmet binası önünde kurulan standı ziyaret ederek, kan bağışında bulunan vatandaşlara ve belediye personeline teşekkür etti.

MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem ve Sivil Toplum Teşkilatlarının Başkanlarının da bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatanımızın huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden Mehmetçiklerimize minnet borçlu olduklarını ve bu nedenle bu kampanyaya destek olduklarını söyledi.

 Başkan Tuna; “Vatanımızın huzuru ve güveni için Zeytin Dalı Harekatı’nda canlarını hiçe sayarak mücadele eden Mehmetçiklerimizin her zaman yanında olacağız. Allah kimseyi zorda, darda bırakmasın. Ama bu millette var olan dayanışma ruhunu gördükçe mutlu oluyoruz. Ülkemiz Mehmetçiklerimiz için tek yürek oldu. Allah herkesten razı olsun. Bu birlikteliği ve dayanışmayı rabbim eksik etmesin. Doktorlarımızın da ifade ettiği gibi kan vermek insanları daha sağlıklı kılar ve her kan bağışı bir hayat kurtarır. Vatandaşlarımızdan da bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını istiyor, Türk Kızılayı’na da gösterdikleri yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem ise kan bağışı kampanyasına sundukları destekten dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ekibine teşekkür ederek; “Türk Kızılayı Mersin Şubesi olarak Toroslar Belediyesi ile ortaklaşa Ülkemizin güvenliği için Afrin’de kahramanca savaşan Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenledik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Toroslar İlçemiz kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Kızılaya sundukları desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Hamit Tuna ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.