GÜNDEM

TOROSLAR; GÜLAY VE YILDIZDOĞAN İLE COŞTU

Haber Tarihi : 31/10/16

Toroslar Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Konseri coşkulu bir şekilde geçti.

Akbelen Mahallesinde bulunan Koray Aydın Stadında düzenlenen konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Toroslar İlçe protokol üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Yurdun her tarafı işgal altında, yokluk diz boyu, umutlar tükenmiş ama umutların tükendiği yerde Türk’ün kudreti başlar esasıyla, en büyük Türk Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmak suretiyle bu milletin kaderi ve makus talihini yenmek adına gerekli adımları atarak milletin birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmesini sağlamıştır. Bu aziz millet asla manda ve himaye altında kalmamıştır. Onun için varını, yoğunu ortaya koymak suretiyle 1919’da başlayan kurtuluş mücadelesi 9 Eylül 1922’de İzmir’den düşman denize dökülerek yurt düşmanlardan temizleniyor. Ardından bu millete en çok uyan Cumhuriyet rejimini getiriyor ve bunu da yeni nesle emanet olarak bırakmıştır. Ayrıca ülkenin muhasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için hep hedef göstermiştir” dedi.

Anadolu coğrafyasında yaşamanın zor olduğunu dile getiren Başkan Tuna, Ulu Önderin gençliğe hitabesini iyi anlamak gerektiğini belirterek: “Anadolu coğrafyasında yaşamak zor. Dünde zordu, bugünde zor, yarınlarda da zor olacak. O nedenle Ulu Önderimizin kurduğu bu güzel Cumhuriyeti koruma adına yine atamızın Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur sözüyle bitirdiği Gençliğe Hitabeyi iyi anlamak gerekir.  Göreve geldiğimiz günden beri bu milletin ortak paydası olan değerleri korumak adına hassasiyetimizi hep ortaya koyduk. 3 Ocaklarda hepimiz Kuvvai Milliyeci olduk, 18 Martlarda hepimiz 57’inci Alay olduk, Seyit Onbaşı olduk, 23 Nisanlarda hepimiz çocuk, 19 Mayıslarda genç olduk. 15 Temmuzlarda hepimiz Ömer Halisdemir olduk, 30 Ağustoslarda Zafer olduk, 10 Kasımlarda da hepimiz Mustafa Kemal Atatürk olduk ve onun emanet ettiği değerler uğruna göğsümüzü siper ettik ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Son olarak birlik ve beraberlik mesajı veren Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Allah bu millete bir daha şehit acısı yaşatmasın, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bir olacağız, birlik olacağız, emperyalist güçlerin bu coğrafyada yazdığı senaryolara alet olanları da inşallah kahrı perişan edeceğiz. İnşallah bu coğrafyada tek vücut, tek yürek ve tek bilek olarak Cumhuriyetimizin aydınlığı içerisinde yaşamımızı sürdüreceğiz. Bu duygularla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın ardından kürsüye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: “Cumhuriyet; insan onuruna yakışan en önemli ve en güzel rejimdir. Tarih boyunca hep hür ve bağımsız olarak yaşamaya alışmış Yüce Türk Milleti için hem Cumhuriyet hem de Demokrasi, kendi kendini idare etmesi açısından çok önemli. Hepinizin bayramını kutluyorum. Barış ve huzur içerisinde, 15 Temmuzlardan uzak uzun bir yaşam diliyorum. Tarih var oldukça da Türkiye Cumhuriyeti’nin de ilelebet var olacağını bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise: “Ulu Önderimiz Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı mücadele 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin kurulması ile taçlandırılmıştır. Bizlere düşen, Cumhuriyete sahip çıkmak ve sonsuza kadar yaşatmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye ilk olarak sanatçı Gülay geldi. Seslendirdiği bir birinden güzel parçalarla konser alanını dolduran vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatan Gülay’a sahnesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Daha sonra sahneyi Mustafa Yıldızdoğan aldı. Milli duygulara hitap eden eserleriyle Koray Aydın Stadındaki coşkuyu doruğa ulaştıran Yıldızdoğan sahneden birlik ve beraberlik mesajları verdi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve 24 ve 25’inci dönem MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz ile protokol üyeleri sanatçıya bir plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Başkan Tuna ayrıca programın sunuculuğunu yapan Arif Nazım’a da bir plaket ve çiçek takdim etti.