GÜNDEM

TOROSLAR’DAN, KAÇAK YAPILARA TAVİZ YOK

Haber Tarihi : 11/01/18

TOROSLAR’DAN, KAÇAK YAPILARA TAVİZ YOK

Toroslar Belediyesi; yaşam kalitesini yükseltmek ve modern bir şehir oluşturmak adına İlçede vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak yapılara taviz vermiyor.

Akbelen Mahallesi’nde inşa edilen ruhsatsız bir kaçak yapı, Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Birimi ekiplerinin yaptığı denetimleri sonucu yıkıldı.

“Kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi sürdürüyoruz” diyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yapıların ruhsatlı olması konusunda vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunduklarını söyledi.

Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak yapı denetim ekiplerimizle gereken hassasiyeti göstererek ilçemizdeki yapıların güvenli hale getirilmesini sürekli takip ediyoruz. Usulsüz olarak yapılan kaçak yapılara karşı asla taviz vermiyoruz ve bu konuda halkımıza gerekli uyarılarda bulunuyoruz. 14 yıl önce göreve geldiğimizde ilk icraata geçirdiğimiz iş; inşaat ruhsat harçlarında yüzde 50, yapı kullanma izin belgesinde de yüzde 57 indirim yapmak oldu. Amacımız da şuydu; insanlarımız gelsinler, ruhsatlı bina yapsınlar. Bu uygulamamızın sonuncunda; geçtiğimiz yıl merkez ilçeler içinde diğer belediyelerin verdiği toplam ruhsat sayısından en fazla ruhsat veren bir belediye konumuna geldik. Bizlere düşen görev her türlü felakete karşı tedbirleri alacak güvenli ve şehir estetiğine uygun yapılar inşa etmektir. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği  her şeyden önemlidir” dedi.