GÜNDEM

MERSİN, EMANETİNE SAHİP ÇIKTI..

Haber Tarihi : 03/01/18

BİNLERCE MERSİNLİ 3 OCAK KUVAYIMİLLİYE YÜRÜYÜŞÜNDE BİR ARAYA GELDİ

Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ncı yıldönümünde bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği “Kuvayımilliye Yürüyüşü” binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

 “Fedakarlık Sırası Bizde..Sadece 1 gün’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, bayrağını alan binlerce Mersinli, Kuvayımilliye ruhunu bir kez daha yaşatarak, atalarının emanetine sahip çıktı.Toroslar Kuvayımilliye Anıtı önünde  toplanan vatandaşlar, marşlar ve mehteran eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Sabahın erken saatlerinde yürüyüş toplanma alanına gelen vatandaşlara; Toroslar Belediyesi’nce ballı süt ikramında bulunuldu. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yürüyüşe destek vermek için bir araya gelen misafirlerine tek tek teşekkür etti.Yürüyüş öncesinde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için Toroslar Kuvavımilliye Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Başkan Hamit Tuna, burada anıta bir çelenk sundu ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

7’den 77’ye binlerce Mersinlinin tek yürek olduğu yürüyüşe; MHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları da katıldı.

Toroslar Kuvayımilliye Anıtı önünden başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar süren yürüyüşte; Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, Aydın’dan gelen efeler, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar, tarihi yeniden canlandırdı. Yürüyüşe tekerlekli sandalyeleri ile katılan engelliler de coşkuya ortak oldu.

 Mersin’deki birlik ve beraberliğin fotoğraf karesini görüntülemek isteyenler cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar ise korteje alkışlarıyla destek verdi. Kortejde yer alan klasik arabalar ve balkonlardan atılan konfetiler ile balonlar ise güne ayrı bir renk kattı.

“DÜNYA ÜZERİNDE, DÜNYA LİDERİ ATATÜRK’ÜN ANITININ AÇILIŞI YAPILDI”

Kortejin; Kuvayımilliye Caddesi üzerindeki yürüyüşü esnasında,  Toroslar Belediyesi’nce Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde imal edilen ve Toroslar’ın güney girişinde bulunan orta refüjdeki alana yerleştirilen Dünya küresi üzerinde Dünya lideri Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şaha kalkmış at sırtındaki 11 metre yüksekliğindeki anıtının açılışı da görkemli bir törenle yapıldı.

 Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, açılış öncesinde bir konuşma yaparak, Toroslar’ın sembolü olacak Atatürk  Anıtının açılışını; 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ıncı yıldönümünde binlerce Mersinliyle yapmaktan dolayı büyük şeref duyduklarını belirterek, tüm Mersin halkının Kurtuluş gününü kutladı.

 Bu yürüyüşle, tüm yurda Mersin’deki birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, yürüyüşe destek veren herkese teşekkür ederek; “ Umutların tükendiği yerde Türk’ün kudreti başlar esasıyla hareket etmek suretiyle yurdun her yeri işgal altındayken oradan Samsun’a çıkarak Kurtuluş meşalesini yakan Ulu Önderimiz, Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanmayı yaparak milletimize umut vermiş, yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmıştır. Dünyanın en iyi idare şekli olan Cumhuriyetimizi kurarak, bizlere ve gelecek nesillerimize emanet etmiştir. ‘Cumhuriyeti ben kurdum yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek böyle bir ağır vizyonu yüklemek suretiyle omuzlarımıza koymuş olduğu bu yükün altında kalmamak ve Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerini ve inkılaplarını bizden sonraki nesillere anlatabilmek için onun yolunda ve onun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir ülke olabilmek için üreterek, bu ülkeyi çok daha ileri götüreceksiniz diye bize hedef koymuştur. Kendi atölyemizde, kendi çalışanlarımız ve heykeltıraşımız Ozan Gür tarafından yapılan bu güzel anıtı hep birlikte Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nın yıldönümünde açmaktan büyük şeref duydum. Tüm ekibimizin eline yüreğine sağlık” dedi.

 Başkan Tuna, konuşmasının ardından Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şaha kalkmış at sırtındaki 11 metre yüksekliğindeki anıtının açılışını protokol üyeleriyle birlikte yaptı.