GÜNDEM

TORTEK KURSİYERLERİ, HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Haber Tarihi : 28/12/17

TORTEK KURSİYERLERİNDEN, ‘YENİ YILA MERHABA’ KERMESİ

Kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında eğitim gören kursiyerler, el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünlerini “Yeni Yıla Merhaba” kermesi ile vatandaşların beğenisine sundu.

Kuvva-i Milliye Caddesi üzerindeki Kültür Sanat Kaldırımında düzenlenen kermes, yoğun ilgi gördü.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da eşi Aydan Tuna ile birlikte; ev mefruşatından, cam füzyona, ahşap boyama, heykel, seramik, takı tasarımı, halı-kilim dokuma ve gümüş takı işlemeciliğine kadar 30 farklı branşta verilen eğitimlere katılan binin üzerinde kursiyerin yarım dönemde hazırladığı ürünlerin sergilendiği kermesi gezerek, TORTEK eğitmenlerine ve kursiyerlere başarılı çalışmalarından ve değerli emeklerinden dolayı teşekkür etti.

“TORTEK İle Kadın İstihdamının Önünü Açıyoruz”

Bugüne kadar 18 bin kişinin mesleki eğitim aldığı TORTEK kursları ile bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle üreten elleri oluşturduklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Özellikle bayanlarımız ürettikleri bu ürünleri satarak ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar” dedi.

Başkan Tuna, el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünleri yeni yıl öncesinde düzenledikleri kermes ile sergileyen kursiyerlerin el becerilerinde kursa katıldıkları gün ile bugün arasındaki farkı görmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini de vurguladı. Başkan Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; “2017 yılının son günlerinde TORTEK kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz yarım dönemlik süreçteki ürünlerini Kuvva-i Milliye Caddesi üzerindeki kültür sanat kaldırımımızda vatandaşlarımızın beğenesine sundular. Hem yeni yıl hediyesi olması anlamında hem  de yaptıkları ürünlerden kazanç sağlamak anlamında güzel bir kermes oldu. Dün kurslara katıldıklarında bu ürünleri yapabilecek yetenekleri yoktu ama bugün TORTEK eğitmenlerimizin nezaretinde çok güzel ürünleri yapabilme yeteneğine sahip oldular.TORTEK, meslek öğrenmenin ve üretmenin yanı sıra birbirini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurmasına vesile olan bir yapı haline geldi. Kurs merkezlerimizde emeği geçen tüm hocalarımıza ve kurslarda bu güzelliği yaşayan ve yaşatan kursiyerlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Başkan Hamit Tuna,  tüm Mersinli hemşerilerinin yeni yılını da kutlayarak, 2018 yılının Ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk, barış, kardeşlik ve hayırlar getirmesini diledi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın kermesi ziyareti sırasında Güneykent Mahallesi’ndeki TORTEK kurs merkezinde verilen ev mefruşatı kursuna katılan bir kursiyerde, Başkan Tuna için hazırladığı bir şiiri okudu. Şiirde, Başkan Tuna’nın göreve geldiği 14 yılda yaptığı hizmetlerini mısralarla anlatan kursiyer, kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için de teşekkür etti.