GÜNDEM

YARALI ŞAHİNE, TOROSLAR BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Haber Tarihi : 20/12/17

YARALI ŞAHİNE, TOROSLAR BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Toroslar Belediyesi ekipleri, ilçede saha çalışması yaparken yol kenarında buldukları yaralı şahine sahip çıktı.

 Uzun süredir aç ve susuz kalan yaralı şahin, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne getirilerek koruma altına alındı. Burada, Toroslar Belediyesi’nin Veteriner Hekimi tarafından yapılan ön tedavisinde iki kanadının da kırık olduğu anlaşılan şahin, gerekli bakım ve tedavisinin yapılması için Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi.

Belediyenin veteriner hekimi Kürşat Kutlu’dan şahinin durumu ile ilgili bilgi alarak, tedavi sürecini takip eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, doğada bu tür hayvanların azaldığına, korunması ve sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Tuna; “Belediye ekiplerimizin yaralı halde bulduğu şahin, inşallah gerekli tedavisinin ardından göklerde yeniden uçacaktır. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz, doğada yaralı yaban hayvanı görmeleri ve bulmaları halinde Belediyemizin 322 72 00/ 1270 numaralı telefonundan bize ulaşabilirler. Doğaya yeniden kazandırdığımız her hayvan bizim için mutluluk vericidir. Çünkü dünyada doğal dengenin devamı için onların varlıkları çok önemlidir ” dedi.