GÜNDEM

SOSYAL PROJELER KAMUOYUNUN TAKDİRİNİ GÖRÜYOR

Haber Tarihi : 01/12/17

BAŞKAN TUNA, TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toros Üniversitesi Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KEYAM) düzenlediği ‘Kentlerin Geleceğinde-Geleceğin Kentlerinde Sosyal Belediyecilik’ konulu zirvede konuşmacı olarak katıldı.

İki oturumda gerçekleşen panelin; ‘Geleceğin kentlerinde Sosyal Politikalar Çerçevesinde Dezavantajlı Gruplar ve Kent’ oturumunda söz alan Belediye Başkanı Hamit Tuna,  14 yılda Toroslar’da hayata geçirdikleri örnek ve sosyal projelerini, dezavantajlı kişilere yönelik yaptıkları istihdam çalışmalarını, yeşil alan hizmetlerini, ilçeyi sosyal ve ekonomik alanda kalkındırdıkları yatırımlarını katılımcılarla paylaştı.

           

“Kentimizdeki Üç Üniversiteyle Ortak Proje Üreten Tek Belediyeyiz”

 

Moderatörlüğünü Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Zeren’in yaptığı sunumda teknolojiyi iyi kullanan ve az zamanda çok iş yapan belediye olduklarını vurgulayan Başkan Tuna, aynı zamanda kentteki üç üniversiteyle ortak proje yapan tek belediye olduklarına dikkat çekti.

            Başkan Tuna; “Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesi üretimden geçer.Biz de üreten bir belediyeyiz. Yaptığımız birçok çalışmayı ve tesisi kendi işçimizle kendi atölyelerimizde üretiyoruz. Şehir ile üniversiteyi  kaynaştırma anlamında Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi ile ortak projelerimiz var. Mersindeki 3 üniversiteyle ortak proje üreten tek belediyeyiz. Ve projelerin sürdürülebilir olması bizim için çok önemli” dedi.

 

“İnsanlarımızı Bir araya Getirmenin İki Yolu Vardır: Sosyal Etkinlikler ve Sportif  Faaliyetler”

 

Toroslar’a kazandırdıkları; Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanı, Yunus Emre Kültür Merkezi,  Amfi Tiyatro, Olimpik Açık Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, spor tesisleri ve devasa parklardan da bahseden Başkan Tuna, “Kentlerin sosyalleşmesi ile ilgili neler yapıyorsunuz” sorusuna yanıt olarak da; “Hayata geçirdiğimiz tesislerimizle Toroslarımızı sanatın, sporun, eğitimin merkezi yaptık. Hasımları hasım yapacağız demiştik. İnsanları bir araya getirmenin iki yolu vardır. Sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetlerdir. İlçemizde lokalde küçük parklar yapmak yerine büyük parklar yaparak, birkaç mahallenin hizmet almasını sağladık ve insanlarımızın tanışmalarına, kaynaşmalarına vesile olduk. 2004 yılında göreve geldiğimizde 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarını bugün 1 milyon 200 bin metrekareye ulaştırdık. Mesleki eğitim kurslarımızla yeni dostlukların kurulmasını sağladık. Mersin’de en çok etkinlik düzenleyen belediyeyiz. 11 yıldır düzenlediğimiz kurumlar ve köyler arası futbol turnuvaları ile kurumların ve köylerin arasındaki diyaloğun, dostluğun artmasına, güçlenmesine vesile olduk.Mesleki eğitim kurslarımızda, parklarımızda, spor tesislerimizde insanlarımızın bir arada olduklarını ve dostluklar kurduklarını görmek bizim çalışma şevkimizi daha da arttırmaktadır” dedi.

Programın sonunda, ‘Kentlerin Geleceğinde-Geleceğin Kentlerinde Sosyal Belediyecilik” konulu zirveye sunduğu katkılarından dolayı Toros Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yüksel Özdemir ve Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Başkan Tuna’ya teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdim etti.