GÜNDEM

MERSİN’DE REKOR DENEMESİ

Haber Tarihi : 10/11/17

İŞTE DÜNYANIN EN BÜYÜK CANLI ATATÜRK PORTRESİ

-Mersin Toroslar’da 7 bin 700 kişi, Ulu Önderimiz Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım’da rekor denemesi yaparak ‘Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresini’ oluşturdu.

-Bu tarihi anın öncülüğünü yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da gönüllü vatandaşlarla birlikte Canlı Atatürk Portresinde yer aldı.

Mersin Toroslar Belediyesi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü olan 10 Kasım günü, 7 bin 700 kişiyle ‘Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresini’ oluşturarak, Guinness Rekorlar Kitabına girmeye aday oldu.

22 bin metrekare büyüklüğündeki Toroslar Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen rekor denemesine, Mersin merkez ve çevre ilçelerinden gönüllü vatandaşlar katılarak, destek verdi. Ulu Önderimiz Atatürk’e sevgi ve saygısını tüm dünyaya göstermek için etkinliğe katılan gönüllülerin arasında gaziler, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile çocuklar da yer aldı.

Prof.Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü’nün rekor danışmanlığında Guinness teknik şartnamesi doğrultusunda gerçekleştirilen organizasyonda, vatandaşlar 10 Kasım sabahı Saat: 07.00’de alana alınmaya başladı. Dev portre öncesinde, alana giriş için hazırlanan turnikelerden geçen kişiler sayılarak tek tek kayıt altına alındı.

Sabahın erken saatlerinde alana gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya vatandaşlar yoğun sevgi ve ilgi gösterilerinde bulundu. Başkan Tuna da misafirleriyle tek tek ilgilenerek, 7’den 70’e herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Program, Ulu Önderimiz Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat:09.05’te siren sesleri eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Rekor danışmanlarının yaptığı anonsun ardından gönüllü katılımcılar kendilerine ayrılan bölümde yer alarak, ellerindeki siyah, beyaz plakaları kaldırıp ‘Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresi’ rekor denemesini oluşturdu. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da Atatürk’ün portresinin canlandırıldığı bölümde hazır bulunarak, 7 bin 700 kişiyle  bu eşsiz görüntünün bir parçası oldu.

 Dünya rekorunun kırıldığı programı, ulusal ve yerel basın mensupları da takip etti. Dev organizasyon televizyonlardan canlı olarak yayınlanırken, alanda bulunan droneler de Guinness Rekor denemesini an be an kaydetti.

 Rekor denemesinin ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm katılımcılara teşekkür ederek, hiç prova yapmadan gerçekleştirdikleri organizasyona sabahın erken saatlerinde katılan binlerce gönüllünün yer almasının ve sabırla talimatları dinleyip yerine getirmelerinin çok anlamlı olduğunu vurguladı. Başkan Tuna; “Bizler, vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimizin çocuklarıyız. Bizim kahramanımız, dünya lideri Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde, O’nu bu şekilde bir manevi iklim içerisinde anmak çok özel ve çok güzeldi.Bu muhteşem insanlara, sadece davete icabet edip sabahın 7’sinden bu saate kadar sabırla ve inatla burada bekledikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hiç prova yapmadan bu disipline uyarak, bir asker görüntüsünde duran bütün vatandaşlarımıza sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yaşatmaya ve genç neslin belleklerine kazımaya devam edeceğiz.Ulu Önder'in dün söylediklerinin bugün nasıl hayata geçtiği, dün yaptığı tespitleri ve tedavisinin ne olması gerektiği, Atatürk’ün söylediği o veciz ifadelerin hepsinin altında yatıyor. Bunu doğru anlamak lazım. Zaten, Ulu Önderimiz de ‘Beni görmek, yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim hedeflerimi görmenizdir' diyordu. İşte biz onun fikirlerini görüyoruz, hedeflerini biliyoruz. Hedefleri, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye Cumhuriyeti inşa etmekti, temellerini attı. Onu yükseltecek olan bizleriz. Bu inançlı Türk gençliğiyle bunu da başaracağız” şeklinde konuştu.

7 bin 700 kişinin yer aldığı Canlı Atatürk Portresinin, rekor bir sayı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Tuna; “Bu bir rekordur. Şu anda dünyada yapılmış olan bu tip çalışmanın rekoru Irak’ta 4 bin 200 kişiydi. Buraya 7 bin 700 arkadaşımız geldi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum"  dedi.

Toroslar Belediyesi’nin organizasyonunda, 7 bin 700 kişiyle oluşturulan ‘Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresi’ rekor denemesinin tescillenmesi için hazırlanan dosyalar, Londra’daki,  Guinness Genel Merkezi’ne gönderilecek.