GÜNDEM

TURNUVANIN İLK GOLÜ BAŞKAN TUNA’DAN

Haber Tarihi : 30/10/17

TURNUVANIN İLK GOLÜ BAŞKAN TUNA’DAN

Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümünde başladı.

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen turnuvanın açılış maçı;  Koray Aydın Stadı’nda, Toroslar Belediyesi ile Petrol Ofisi arasında yapıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da karşılaşmada forma giyerek, takımının kadrosunda yer aldı ve hem maçın hem de turnuvanın ilk golünü attı.

 Müsabaka öncesinde bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kent genelinden bu yıl 32 kurumun katılımıyla gerçekleştirdikleri turnuvanın her yıl olduğu gibi bu yıl da fair play çerçevesinde geçmesi temennisinde bulunarak, tüm takımlara başarılar diledi.

 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ncı yıldönümünde final müsabakasını oynatacakları turnuva ile amaçlarının, kurumlar arasındaki diyaloğu ve kaynaşmayı daha da arttırmak olduğunu kaydeden Başkan Tuna; “11’incisini düzenlediğimiz Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvamızın açılış maçını Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 94’üncü yıldönümünde yapıyoruz. Kurumların diyaloglu olması, insanlarımızın daha verimli hizmet alması demektir. Kurumlar arasındaki diyalogu daha da güçlendirmeyi hedefleyen bu turnuvamız da bu amacı taşımaktadır. Futbol sahalarımızda hafta sonları gerçekleştirdiğimiz turnuvamıza takım kadrosunda yer alan oyuncuların aileleri de gelerek, çok hoş vakit geçirmekte ve çok güzel enstantaneler de oluşmaktadır. Spor, birleştirici bir unsur ve evrensel bir dildir. 32 kurum takımının katıldığı turnuvanın başarılı ve sakatsız geçmesi en büyük temennimizdir. Bütün takımlara başarılar diliyor ve özgüvenlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hedefte birinci olmak vardır ama en önemlisi fair play ölçüsünde müsabakaların yapılmasıdır. Sahalarımız turnuva kapsamında 103 karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Bu özel günde Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 94’üncü yıldönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Toroslar Belediyesi ile Petrol Ofisi arasında yapılan açılış maçına geçildi. Başkan Tuna’da forma giyerek,  takımın kadrosunda yer alırken, maç Toroslar Belediyesi’nin 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Çağdaşkent Mahallesi 3 Ocak Spor Kompleksi, Güneykent Mahallesi Anafartalar Spor Kompleksi, Korukent Mahallesi Bilge Kaan Parkı ve Spor Tesisi ile Korukent Mahallesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek maçlarda TFF kuralları geçerli olacak ve her takım 22 futbolcu ile katılabilecek.