GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Haber Tarihi : 20/10/16

Toroslar Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan toplantısının temenni ve öneriler bölümünde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna, geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurul ile Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanlığına seçilen Ali Tekin ve yönetimine başarılar diledi.

Kentimizin güzide kulübü Mersin İdman Yurdumuzu yeniden Süper Lig’de görmek istediklerini kaydeden Başkan Tuna, yeni başkan Ali Tekin ile birlikte tesisleşme yönündeki duruşlarını yeniden gündeme getireceklerine vurgu yaptı.

Başkan Tuna: “2004 yılından beri Mersin İdman Yurdumuzun kurumsal kimliğe sahip olması için mutlaka tesisinin olması gerektiği yönünde bir duruşumuz vardı.2005’den bu yana da bu konuyla ilgili yaptığımız bir plan tadilatı var. Korukent Mahallemizde Cumhuriyet Evlerinin üstündeki ve bu dönem kurban satış ve kesim yeri olarak kullandığımız yerin 6 bin metrekaresi tesisin ana binasının yapılacağı kısım. Hemen yanı başındaki vadi içerisindeki yeşil alan da futbol sahası olarak tasarlandı. Ancak daha önce bununla ilgili çok fazla girişimde bulunulmadı. Yeni başkan Sayın Ali Tekin geldi ve o yer ile ilgili yeniden harekete geçirilmesi gerektiğini, tesisleşme yönünde duruşlarının ve stratejilerinin olduğunu ifade ettiler. Biz de bu yerimizi yeniden gündeme getireceğiz. Daha önce direk tahsis edelim diye düşünüyorduk ama yasa buna cevap vermiyor. Kamu yararı taşımadığı için ve Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının olmasından dolayı proje karşılığında yapım ihalesi şeklinde bir yöntemle yapılabileceğini gündeme getirmiştik. Ama katılım olmamıştı. Bunu tekrarlayacağız ve süreci başlatıyoruz. Bölgemizde 45-50 dönüm civarında sahaların yapılacağı yeşil alanlar var. Orayı da saha yapacağız. Başarılı takımların yönetim şekillerine baktığımızda tesis ve gelir getirici bir takım projelerle besleme yaparak ayakta kaldıklarını görüyoruz. Mersin İdman Yurdumuz da şehrimizin güzide bir takımıdır. Bu şehrin takımının süper lig’de olmasını herkes ister. Liglerde Mersin’in adının geçmesi, Mersin’in sporla Türkiye ve Uluslararası alanda anılması için uğraş veriyoruz. Mersin İdman Yurdu, bizim için ve kentimiz için çok önemli bir kulüptür” dedi.

Başkan Tuna: “800 yıllık Tarihi Zeytin Ağacımız ile Şehrimizi Ulusal ve Uluslararası Alanda tanıtma şansına sahip olduk”

Başkan Tuna ayrıca, 14 gündem maddesinin görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildiği ve ihtisas komisyonlarının da karara bağlandığı meclis toplantısında; 800 yıllık tarihi zeytin ağacı ile ilgili yaptıkları çalışmaya da değindi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, 20 ay önce bir hızardan aldıkları ve yeniden toprakla buluşturdukları 8 asırlık zeytin ağacının ilk meyvesini vermesinin ve yaptıkları bu çalışmanın ulusal ve uluslararası haber portallarında yer almasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu kaydetti.

Başkan Hamit Tuna, yeşile ve doğaya sahip çıkma yönünde birçok yerden tebrik mesajları aldıklarının da altını çizerek: “Özellikle barışın simgesi olan ve odun olarak kesilmek üzereyken kaderine terk etmek yerine toprakla buluşturduğumuz zeytin ağacımız, şehrimizin sembolü oldu. 2 yaşında bir zeytin ağacıyla aşılayarak yeniden canlandırdığımız ve meyve veren ağacımızın haberi, ulusal ve uluslararası haber portallarında çıktı. Dünyada başka bir örneği olmayan bu çalışmamızı birçok gazetecimiz, köşe yazılarında da işledi. Allah’ın verdiği bütün güzellikleri içinde barından bu şehrimizi, doğru tanıtmamız lazım. Toroslar Belediyesi olarak, doğru işler yaparak şehrimizi Türkiye nezdinde ve uluslararası alanda tanıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Kasım ayında yapılacak meclis toplantı günü; 01 Kasım Salı günü saat:14.00 olarak belirlenirken, Toroslar Belediye Meclisi; ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere 18 Ekim Salı günü saat:14.00’de yeniden toplanacak.