GÜNDEM

BAŞKAN TUNA’DAN KETEM’E ZİYARET

Haber Tarihi : 26/10/17

BAŞKAN TUNA’DAN KETEM’E ZİYARET

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı dolayısıyla Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret etti.

Toroslar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Levent Özbay’ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında, KETEM hekimlerinden ve yetkililerinden çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan  Başkan Hamit Tuna, muayene olan bayanlara ve sağlık personeline sağlıklı bir ömür dileyerek, çiçek takdim etti.

Kanserde erken teşhisin önemine dikkat çeken Başkan Tuna, Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa Halkkent Mahallesi’nde kurdukları KETEM’in kansere karşı mücadele ederek toplum sağlığını koruma noktasında önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

“KETEM’e Gelen Bayanlarımıza Ücretsiz Servis Tahsis Ediyoruz”

Toroslar Belediyesi’nin servisleriyle evlerinden alınan kadınlar, Halkkent Mahallesi’nde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) getirilerek, kanser taramasından geçiriliyor ve hastalık hakkında uyarıcı bilgilendirme eğitimleri de veriliyor.

Başkan Tuna, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla KETEM’e yapığı ziyarette; servis aracıyla kontrole gelen bayanlarla da sohbet ederek, KETEM’e ulaşmak isteyen herkese bu konuda destek olacaklarını vurguladı.

Belediye olarak eğitim ve sağlık konularında hassas olduklarına değinen Başkan Tuna; “Köyden kente ilçedeki tüm mahallelerimizden kadınlarımızı servislerle alarak bu merkeze getirip, sağlık taramasından geçiriyoruz. Amacımız, kanserle mücadele konusunda kadınlarımızı bilinçlendirmek ve farkındalılık yaratmaktır. Onun için belediye olarak sunduğumuz bu imkanlardan tüm kadınlarımızın faydalanmasıdır” dedi.

Başkan Tuna; “Son günlerde özellikle kadınlarda göğüs kanseriyle ilgili bulguların artması nedeniyle Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projeyle bin metrekarelik kapalı bir mekanımızda KETEM merkezini kurduk. Erken teşhis hayat kurtarır düşüncesiyle hedefimiz, doktorlarımızın önerdiği periyotlarda iki yılda bir burada kadınlarımızı sağlık taramasından geçirmektir. Bir gezici araç tahsis etmek suretiyle bölgemizdeki tüm kadınlarımızı bu merkezimize getiriyor ve sağlık kontrollerini yaptırarak, kayıt altına alıyoruz. KETEM ayrıca, halk sağlığı bünyesinde il ve ilçe sağlık müdürlüklerimiz tarafından obezite ve daha sağlıklı yaşamla ilgili birçok branşla da taçlandırıldı. Sağlıklı kadın, sağlıklı aile demektir. Milleti yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket ederek, yaptığımız güzel bir çalışma. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün nezdinde bu projeyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu sistem kuruldu artık. KETEM’e gelen kadınlarımızı ayrıca aile içinde varsa sorunlarıyla ilgili belediyemizin kısa adı TADEM olan Toroslar Danışma Merkezimize de yönlendiriyoruz. Burada; sosyolog, psikolog, hukukçumuz ve doktorumuzla kadınlarımıza gerekli olan desteği vermeye çalışıyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesidir. Bu anlamda emeği geçen Sağlık Müdürlüğümüze, doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.