GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİNDEN ŞEHİTLERE VEFA

Haber Tarihi : 04/07/17

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİNDEN ŞEHİTLERE VEFA

Toroslar Belediye Meclisi; vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden Mersinli şehitlerimizin isimlerini İlçe genelinde yaşatacak.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan toplantısında; Toroslar Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 09/06/2017 tarih ve 1556 sayılı yazıları doğrultusunda; aileleri Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması için bölgede uygun yerlere verilmesine ilişkin teklif görüşülerek, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler, Gençlik ve Spor, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

“Şehitlerimize Minnet Borçluyuz”

Vatanımız ve ay yıldızlı al bayrağımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize minnet borçlu olduklarını ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Ülke olarak son dönemde birçok yiğidimizi kara toprağın bağrına gönderdik. Son iki ayda bile Mersinimizden 4 şehidimiz oldu. Bizleri acı ve derin bir üzüntüye boğan bu haberlerin artık son bulmasını istiyoruz. Bu zor günleri bir ve beraber olarak aşacağımıza inanıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Toroslar Belediyesi olarak şehitlerimizin isimlerini daha öncede olduğu gibi ilçemizdeki tesislerimizde ve parklarımızda yaşatacağız. Bununla ilgili meclisimizde gerekli çalışmalarımızı yapacağız.Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. İmar planlarına ilişkin tekliflerin, İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na sevkinin oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporlar da görüşülerek karara bağlandı.

 Meclis toplantısı; Ağustos Ayı’nın tatil olması nedeniyle Eylül ayında yapılacak meclis toplantı gününün 6 Eylül Çarşamba Günü saat:14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler bölümü ile son buldu. Toroslar Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere; 7 Temmuz Cuma günü saat: 14.00’de yeniden toplanacak.

Toplantının temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna, hayata geçirdikleri yatırım ve projelerle hızla gelişen ve değişen  ilçe genelinde yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduklarını söyledi.

Meclis üyelerini çalışmalarıyla ilgili bilgilendiren Başkan Tuna; “İlçe genelimizde estetik bir görünüm sağlayan taş duvar örme çalışmalarımız devam ediyor.Bu kapsamda Karaisalı Mahallemizde duvar örme çalışmalarımızı bitirdik. Çağdaşkent Mahallemizde 35 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz Mehmet Akif Ersoy parkımızın yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Buranın da alt yapı ve duvar örme çalışmaları da bitti.Korukent Mahallemizdeki TOKİ konutlarının hemen altında 40 bin metrekarelik alanda eski sürücü kurslarının binasını revize edip şoför eğitim merkezi olarak dizayn edeceğiz. Ve buraya  aynı zamanda TORTEK kurs merkezi ile kafeterya yapacağız. Yaklaşık 6 bin metrekarelik bölümü trafik eğitiminin yapıldığı nizami bir pist alanını olarak düzenleyeceğiz ve şevli olan yerimize de park inşa edeceğiz. Yan tarafında bulunan yolu da açtık. Ve aynı zamanda 1600 metrelik bir bisiklet parkuru oluşturacağız. Bisiklet yolumuz olursa Sağlık İl Müdürlüğümüz metresine göre bisiklet veriyor. Proje kapsamında bunun hazırlığını yapıyoruz. Korukent Mahallesi’nde inşa ettiğimiz Drag pistimizden (Motosiklet ve Otomobil Yarış Pisti) bugüne kadar yaklaşık 600 bin metreküp hafriyat çıkardık. Kotu ayarlamak için yaklaşık 600 bin metreküp daha çıkartacağız. Buranın yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Arpaçsakarlar Mahallemizde 37 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz park ve futbol sahasından oluşan vadimizin de düzenlemelerini yapıyoruz. Arpaçsakarlar Mahallemiz ile şehir hastanesinin arasındaki yolu kısaltmak için yeni yol açım çalışmalarımız devam ediyor. Burada da ciddi anlamda hafriyat çalışmalarımız oluyor. İlçemizde asfalt çalışmalarımızda yoğun bir şekilde devam ediyor. Asfalt yama çalışmalarımızı da tüm mahallelerimizde aciliyet sırasına göre yapıyoruz. Çağdaşkent Mahallemizde bulunan 36 bin metrekarelik Şehit ve Gazi Aileleri Hatıra Ormanında oluşturduğumuz yeni yürüme yollarımızda beton dökümü yapıyoruz ve aydınlatmanın eksikliklerini tamamlıyoruz. Artezyen suyumuzu da çıkardık. Burası çok güzel bir dinlenme ve koruluk oluyor. Bu hatıra ormanımızın alt bölümündeki 30 bin metrekarelik Polis Hatıra Ormanını da Cello çeşmesinin olduğu yere kadar götürüyoruz. İlçe merkezimde ve yaylarımızda yol düzenleme ve açma çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Amatör futbol kulüplerimizin antrenman yapmaları için Güneykent Mahallemizde iki adet futbol sahası yapıyoruz” dedi.