BAŞKAN TUNA: “DENİZCİLİĞE ÖNEM VERMELİYİZ”

Haber Tarihi : 30/06/17

BAŞKAN TUNA, 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NI KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.

1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, Türk denizciliğinin gelişmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüz hızla gelişmiştir. Kabotaj kanunu, Türk denizciliği açısından; ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar büyük bir önem taşımaktadır. Mersinimiz de deniz ile iç içe olan ve büyük bir limana sahip bir kenttir. Denizcilik alanında yaşanacak her güzel gelişme Mersinimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliğiTürk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözünü kendimize rehber edinerek, denizcilik sektörünün ülkemizde ve kentimizde gelişmesi için üstün çaba göstermeliyiz. Karasularımızın, kıyılarımızın kıymetini bilmeli, kamu kurumları ve bireysel olarak bu değerlerimizi korumalıyız” dedi.

Kabotaj yasasının Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir başarısı olduğunu da vurgulayan Başkan Tuna: “Denizlerde bağımsızlığımızın sembolü olan bu müstesna günü bize kazandıran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve denizci şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, bu sektörde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize başarılarının devamını diliyorum”   dedi.