GÜNDEM

BAŞKAN TUNA, VATANDAŞLA İFTAR AÇTI

Haber Tarihi : 19/06/17

BAŞKAN TUNA, İFTARDA İLÇE SAKİNLERİNİN SOFRASINA KONUK OLDU

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Onbir Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle Aladağ ve Turgut Türkalp Mahallelerinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla iftar açtı.

Turgut Türkalp Mahallesi’nde düzenlenen “Yemeğini Al Sende Gel” iftar programına eşi Aydan Tuna ile birlikte katılarak, evlerinde hazırladıkları yemekle katkıda bulanan Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir başka günkü iftar yemeğinde de Aladağ Mahallesi’nin sakinleriyle bir aya geldi.

 Dostluğun, dayanışma ve paylaşmanın en güzel örneğinin sergilendiği iftar yemeğinde Ramazan’ın manevi atmosferini 7’den 70’e ilçe sakinleriyle yaşamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Tuna, tüm hemşerilerinin ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı ve yaklaşan bayramını barış, kardeşlik ve huzur içerisinde idrak etmelerini temenni etti.

“Yemeğini Al Sende Gel” iftar programının Toroslar’daki diğer mahallelere de örnek olduğunu belirten Başkan Tuna,  birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Tuna; “Her yıl Ramazan Ayı’nda Turgut Türkalp Mahallemizde düzenlen iftar sofrası suya atılan taşın oluşturduğu halka misali büyüdü ve bugün sokaklara sığmaz hale geldi. Bu sofranın özelliği ve güzelliği Ramazan Ayında yapılan bütün iftarlara bedel. Çünkü herkes Allah ne verdiyse evinde pişirdiği yemeği bu sofrada paylaşıyor. Ramazan’ın anlamı da bu. Gönülleriyle bu yemeklerin tadını daha da güzelleştiren analarımıza, bacılarımıza teşekkür ediyorum. Bu iftar sofrasında yanan birlik meşalesi diğer mahallelerimize de örnek oldu. Yunus’un dediği gibi birleşirsek tok oluruz, ayrışırsak yok oluruz. İşte birleştik ve buradan herkese haykırıyoruz. Bu birlikteliği Allah’ın izniyle kimse durduramayacak ve aramıza nifak tohumları atamayacaktır. Bu vesileyle bu güzel iftar programını hazırlayan Belediye Meclis Üyemiz Sayın Mehmet Çivi’ye, emeği geçen ve gönlünü koyan herkese yeniden teşekkür ediyorum. Rabbim yaptığınız duaları ve tuttuğunuz oruçları katında makbul eylesin. Azınızı çok, yokunuzu var eylesin. Bir hafta sonra Mübarek Ramazan Bayramı’nı inşallah hep birlikte eda edeceğiz. Bayramı da ağız tadıyla, huzur içinde ailenizle birlikte yaşamınızı temenni ediyorum” dedi.

Ertesi gün de Aladağ Mahallesi’ndeki iftar programında mahalle sakinleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Biz yürekten çalışıyoruz. Özellikle kış aylarında 3,5 ay boyunca yaylalarımızda karla mücadelede yoğun çalışmalar yaptık. O karların vermiş olduğu bereket inşallah çiftçilerimize ve üreticilerimize katkı olarak geri dönecektir. Bu  Ramazan Ayı’nda iftarda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”  dedi.