GÜNDEM

BİLİM ŞENLİĞİNDE TOROSLAR’IN STANDI DİKKAT ÇEKTİ

Haber Tarihi : 13/06/17

BİLİM ŞENLİĞİNDE TOROSLAR’IN STANDI DİKKAT ÇEKTİ

Hayata geçirdiği ve uyguladığı projelerde bilimi ve teknolojiyi yakından takip eden Toroslar Belediyesi’nin, ‘2.Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nde’ açtığı stant yoğun ilgi gördü.

Mersin Üniversitesi koordinasyonunda ve Mersin Yenişehir CNREXPO Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış programına katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi standını ziyaret eden katılımcılarla yakından ilgilendi.

Türkiye’de ilk defa Toroslar’da kurulan ve Dünyada dördünce merkez olan yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten Güneş Enerjisi santralinin tanıtımının yapıldığı ve sanal gerçeklik gözlüğünün yer aldığı stantta;  tarihi en eski 480 milyon öncesine dayanan fosillerin sergisi dikkatleri çekerken, katılımcılara içerisinde deneylerin bulunduğu kitapçık da hediye edildi.

 Toroslar Belediyesi olarak göreve geldikleri 13 yılda halka daha hızlı, verimli ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla teknolojik gelişmişlikleri yakından takip ettiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, özellikle gençlerin bilime yönelmesini çok önemsediklerini ve bu kapsamda çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

 Fuar alanında öğrencilerin ve diğer kurumların açtığı stantları da gezerek, bilimsel çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Hamit Tuna, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.