GÜNDEM

MERSİN’İN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞENLİĞİ TOROSLAR’DA

Haber Tarihi : 14/11/2022

MERSİN’İN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞENLİĞİ TOROSLAR’DA

Toroslar Belediyesinin Çocuk Şenliği’nde binlerce çocuk, ara tatilin tadını doyasıya çıkarıyor.

Çocukların, bir haftalık ara tatilde eğlenceli, verimli ve kaliteli zaman geçirmesi amacıyla hazırlanan “Toroslar Çocuk Şenliği” yoğun ilgiyle devam ediyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde hafta sonu başlayan etkinliklere binlerce çocuk akın etti. Ekranların sevilen animasyon çizgi dizi kahramanları Niloya, Kukuli ve Elif’in Düşleri’ni çocuklarla buluşturan belediyenin bu etkinliği, hem çocukların hem de ailelerin büyük beğenisini topladı.

Toroslar Belediyesinin Çocuk Şenliği, Mersin’de çocuklar için yapılan en renkli ve coşkulu etkinlik oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Hem çocuklarımız hem de aileleri için keyifli bir ara tatil olmasını istedik. Onların mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çocuk Şenliği, 18 Kasım Cuma Günü’ne Kadar Sürecek

Çizgi dizi kahramanlarının yanı sıra Hacivat- Karagöz, sihirbaz gösterisi, seramik atölyesi, uzay çadırı, şişme oyun grupları ve yüz boyama gibi birbirinden eğlenceli aktivitelerin yer aldığı şenlik, 18 Kasım Cuma gününe kadar sürecek.

Sevimli Dostlar 15 Kasım Salı, Heidi 16 Kasım Çarşamba, Harika Kanatlar 17 Kasım Perşembe, Keloğlan 18 Kasım Cuma 13.00-16.00-19.00 saatlerinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak.

“Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı Binlerce Çocukla Yapıldı”

Türkiye tarihinde bir ilk olan ve ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Çök – Kapan – Tutun” tatbikatı Toroslar Belediyesinin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde binlerce çocuk ve vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Animasyon çizgi dizi kahramanı Niloya’nın gösterimini izlemeye gelen çocuklar, aileleriyle birlikte saat 18.57’de çök, kapan, tutun hareketlerini gerçekleştirdi. 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla ülkemizde depreme olan farkındalığı arttırmak amacıyla yapılan bu tatbikat, Toroslar’da hep birlikte uygulandı.

Başkan Yılmaz; “Çok Güzelsiniz Çocuklar!”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Mutlu çocuk, mutlu aile ve mutlu Toroslar için çalışıyoruz” dedi.

Mersin’in en büyük Çocuk Şenliği’ni Toroslar’da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz, etkinliklere katılan tüm çocuklara teşekkür ederek; “Çocuk demek, yarınlarımız ve yaşama sevinci demektir. Toroslar Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın korunmaya ihtiyacı olduğu gibi sevgi, şefkat ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmelerini önemsiyoruz. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerinin yanı sıra eğlenceli vakit geçirecekleri aktiviteleri düzenlemek bizim görevimiz. Başta eğitim olmak üzere, sağlık, spor ve sanat alanlarında gelişimlerini sağlamak amacıyla yanlarında olduğumuz çocuklarımızın, her türlü ihmal ve istismardan korunmuş, milli değerlerine bağlı ve geleceğe ümitle bakan nesiller olarak yetişmesi için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yunus Emre Kültür Merkezimizde 18 Kasım Cuma gününe kadar sürecek şenliğimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.