GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

Haber Tarihi : 28/10/2022

BAŞKAN YILMAZ, CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI

“Cumhuriyet, Türk Milletinin Bağımsızlık Onurudur”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet’in 99. yıl dönümünü milletçe kutlamanın büyük gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Bundan 99 yıl önce temelinde vatan ve millet sevgisi olan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ diyerek Türk Milleti’ne emanet ettiği Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin,  nice fedakârlık ve nice kahramanlıkla kurulduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız” sözüne atıfta bulundu.

Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak; “Her karış toprağıyla bölünmez bütün olan Türkiye Cumhuriyeti; devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak iradesi, ortak sevdası, ortak değeridir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.