GÜNDEM

TOROSLAR, NEVRUZ’U COŞKUYLA KUTLAYACAK

Haber Tarihi : 20/03/17

TOROSLAR, NEVRUZ’U COŞKUYLA KUTLAYACAK

Toroslar Belediyesi; baharın gelişinin sembolü olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı’nı, bu yıl da coşku içerisinde kutlayacak.

Çukurova Mahallesi’nde bulunan Anıttepe Parkı’nda gerçekleştirilecek Nevruz etkinliği; 21 Mart Salı günü saat:19.00’da başlayacak.

 Programda; Nevruz Ateşinin yakılması, Toroslar Belediyesi halkoyunları ekibinin gösterisi, yumurta kırma ve halat çekme yarışmaları ile sinsin oyunu ve temsili demir dövme etkinlikleri yer alacak.

Sanatçılar Ozan Devai ve Burhan Ateş’in de geceye renk katacağı programa tüm vatandaşları davet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli birlik ve beraberliğin timsali olan 21 Mart Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Başkan Tuna: “Nevruz; dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün Türk dünyasının ortak bayramıdır. Baharın ve bereketin müjdeleyicisi olarak bilinen ve dünyanın en eski bayramlarından biri olan Nevruz, milletimizin sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak, bugüne kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden biridir.Bu yıl da düzenleyeceğimiz Nevruz etkinliğimize tüm Mersin halkımızı bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Nevruz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.