GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ'DAN, KANSER HASTALARINA MORAL DESTEĞİ

Haber Tarihi : 06/04/2021

BAŞKAN YILMAZ'DAN, KANSER HASTALARINA MORAL DESTEĞİ

TOROSLAR'DA PEDALLAR KANSERE KARŞI ÇEVRİLDİ

Toroslar'da onlarca bisikletli kansere karşı pedal çevirdi, mor balonlar gökyüzüne bırakıldı, kanser hastaları ise odalarının pencerelerinden karanfil attı.

Düzenlediği etkinlikle kanser hastalarına moral desteği veren Başkan Yılmaz; "Amacımız, kansere karşı farkındalık oluşturmak" dedi.

Mersin Toroslar Belediyesi, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Şehir Hastanesi'nde kanser tedavisi gören hastalar için Onkoloji Kliniğinin bahçesinde sürpriz bir etkinlik düzenledi.

Hastane bahçesi kanserle mücadelenin temsili rengi olan mor renkteki balonlarla süslendi. 50 kişiden oluşan Mersinli bisiklet ekibinin de katıldığı etkinlikte pedallar, kansere ve erken tedavinin önemine dikkat çekmek amacıyla daha sıkı çevrildi.

Toroslar'da mor balonlarla Şehir Hastanesi'ne kadar 2 kilometre tur atan bisiklet ekibini gören vatandaşlar ve hasta yakınları da farkındalığa alkışlarıyla destek verdi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da bisiklet ekibiyle birlikte hastane bahçesinde buluşarak kanser hastalarına moral oldu.

Toroslar'ın Semaları Mor Renge Büründü

Kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla ellerindeki mor balonları hastane bahçesinden gökyüzüne bırakan Başkan Yılmaz ve katılımcılara, kanser hastaları ise odalarının pencerelerinden el sallayarak ve karanfil atarak eşlik etti. Kanser hastalarının bu hareketi umudun en güzel göstergesi oldu.

"Kalbimiz, dualarımız tedavi gören hastalarla" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da hastalara seslenerek; "Kanserle mücadelede yalnız değilsiniz. Buradaki gönül bağımız ve birlikteliğimiz, tüm zorlukların üstesinden gelmemiz için önemli bir vesiledir" dedi.

Başkan Yılmaz: "Kanser Değil, Biz Güçlüyüz"

Tıbbi tedavinin yanında kanser hastalarının en çok moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, etkinliğe destek veren Mersin Bisiklet Derneklerine teşekkür ederek; "Kanser Haftası dolayısıyla Şehir Hastanesi'nde bir etkinlik düzenledik. Daha önce kanser hastası çocuklarımızı ziyaret ederek, hediyelerimizi vermiştik. Bu yıl pandemi nedeniyle hastalarla doğrudan temas etmemiz mümkün değil. Biz de hastane bahçesinde, bisiklet derneklerimizle bir araya geldik. 50 kişiden oluşan bisiklet ekibi, kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 2 kilometre pedal çevirdi. Bu konuyla özdeşleşmiş olan mor renkteki balonları hastane bahçesine getirdiler. Kanser hastalarımız, çocuklarımız odalarının pencerelerine çıktılar. Biz de onlara selam ve sevgilerimizi illettik ve mor renkteki balonları gökyüzüne bıraktık. Onlar da sağ olsunlar bizlere karanfil attılar. Bu süreçte yan yana olamasak da, el ele tutuşamasak da bir arada olmamıza hiçbir şey engel değil. Kanser hastalarına acil şifalar diliyor, bu zorlu süreçte görevini layıkıyla yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz bu zorlu süreci başarıyla yönetiyor. İnşallah el ele beraber olacağımız günler de gelecek" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, daha sonra kanser hastalarının yakınlarıyla da sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.