GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN, ÇİFTÇİYE DESTEK

Haber Tarihi : 29/03/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN, ÇİFTÇİYE DESTEK

"Korucular Mahallesi'ne Erik Boylama Atölyesi Yapıldı"

Toroslar Belediyesi, geçimini erik ve cennet meyvesi üretiminden sağlayan Korucular Mahallesi'ndeki çiftçilerin, hava koşullarından etkilenmemeleri için erik boylama atölyesi yaptı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Tarımsal alanda önemli bir yere sahip ilçemizin daha fazla kalkınmasını, çiftçimizin, üreticimizin emeğinin karşılığını daha fazla almasını istiyoruz" dedi.  

Belediye bünyesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nü kurarak hayata geçirdiği projeler ve farklı üretim metotlarıyla çiftçilerin her zaman yanında olan Toroslar Belediyesi'nin tarımsal kalkınma hamlesi sürüyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Korucular Mahallesi'ndeki çiftçilerin atölye isteğine kayıtsız kalmayarak, çiftçilerin boylama aşamasında kışın yağmurdan, yazın da güneşten korunmalarını sağlayacak atölye yaptı.

"Kadın Çiftçilerin Örnek Başarısına Bir Destek de Başkan Yılmaz'dan"

Günümüzde tarımın bel kemiği olan kadınlar, Toroslar'da da ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Erik cenneti Korucular Mahallesi'nde yaşayan Fatma Gök de üretimin önemli bir parçası olarak, toprağı emeğiyle bereketlendiriyor.

Erik hasadı ardından işçiliği en zor olan boylama aşamasında önemli rol üstlenen kadınlardan olan Gök, çiftçiliği bir tutkuya dönüştürerek, başarmanın, üretmenin ve aile ekonomisine destek sağlamanın mutluluğunu yaşadığını  söyledi.

"Başarılı bir kadın çiftçi olmak tamamen güvenle ilgili" diyen Gök; "Geçimimizi, erik ve cennet meyvesi üretiminden elde ediyoruz. Erik boylama aşamasını imece usulü yapıyor, ambalaj ve dizim işlemini ise kadın çiftçiler olarak bizler üstleniyoruz. Fakat bir atölyemiz yoktu ve hava koşulları bizi etkiliyordu. Talebimize kulak vererek bize atölye yapan başkanımıza desteğinden dolayı çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Bu Atölye Bize Can Suyu Oldu"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Soy da eriğin geçim kaynakları olduğunu söyleyerek; "Yaşamımız ve geçim kaynağımız burası. Erik boylama atölyesi için başkanımıza teşekkür ederiz. Atölyenin bulunduğu alan köyümüzde herkesin ulaşabileceği bir noktada. Erik boylama, işçilik gerektiren meşakkatli bir işlem. Bu atölye, bizim elimizi daha da rahatlatacak. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederiz" dedi.

Tarımcılıkla uğraşan mahalle sakini Ramazan Ersoy da; "Köyümüz, doğası bakımından çok güzel bir yer. Atölye isteğimizi başkanımıza iletmiştik. İsteğimizi yerine getirerek, köyümüze güzel bir atölye kazandırdı. Başkanımızdan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yıllardır çiftçilikle uğraştığını belirten mahalle sakini İsmail Soy ise, atölyenin herkesin ulaşabileceği merkez bir alanda bulunduğunu dile getirerek, üreticilerin her zaman yanında olduğu için Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Muhtar Ersoy; " Başkanımız Çiftçilikten Geldiği İçin Bizim Halimizden Anlıyor"

Korucular Mahalle Muhtarı Hamza Ersoy da Başkan Yılmaz'ın her zaman yanlarında olduğunu vurgulayarak; "Köyümüz, 450 ile 550 rakım arasındadır. Geçim kaynağımız cennet meyvesi ve can eriği dediğimiz erik türünden oluşmaktadır. Başkanımız da çiftçilikten geldiği için bizim halimizden anlıyor. Kendisinden bu atölyenin yapılmasını istedik. Ve çok kısa bir sürede yapıldı. Atsız başkanımız, çiftçinin önünü, ufkunu açan hizmetleriyle bizleri destekliyor. Kendisine çok  teşekkür ederiz" dedi.

Başkan Yılmaz; "Üreticilerimizi Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Toroslar'da üretimin sürdürülebilmesi ve üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek; "Toroslarımızın ekonomisinin büyümesi, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın refahının da artması demektir" dedi.

"Bu anlamda Ar-Ge, tarım, turizm ve istihdam odaklı projelerimizi sürdürüyoruz" diyen Başkan Yılmaz; "İlçemizin en önemli ekonomik kaynağı tarım ve hayvancılık. Hayata geçirdiğimiz ve hedeflediğimiz projelerle bu potansiyeli daha da artıracağız. Eşsiz güzelliğe sahip bölgemizde yetişen can eriğimiz, kentimiz ve ülkemiz için önemli bir değer. Üreticilerimize sağladığımız destekle üretilen ürünün değerini koruyabilmek bizim için mutluluk verici. Erik boylama atölyemizin Korucular Mahallemize, üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, tüm çiftçilerimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.