GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN "SIFIR ATIK" SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Haber Tarihi : 25/03/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN "SIFIR ATIK" SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Başkan Yılmaz; "Toroslarımızın "Sıfır Atık İlçesi" olması yolunda geri dönüşüm çalışmalarımızı kapsamlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Toroslar Belediyesi, Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşüm faaliyetlerini ilçedeki sokaklara ambalaj atık toplama kutuları yerleştirerek sürdürüyor.  Pilot mahalle seçilen Çağdaşkent Mahallesi'nde başlatılan uygulama, vatandaşlardan tam not aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek ikinci "Sıfır Atık Belgesi'ni" de alan Toroslar Belediyesi'nin yeni hedefi Türkiye'ye örnek olacak "Sıfır Atık İlçesi" olmak.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında hizmet binalarındaki çöp kutularını da kaldıran belediye, ambalaj atıklarını ayrıştırmak amacıyla ilçedeki sokaklara ise geri dönüşüm kutuları yerleştirmeye devam ediyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Evsel ve geri dönüşebilen atıkları ayrıştırmayı hedeflediğimiz bu uygulamayla hem çevremizi koruyor ve hem de ekonomiye katma değer sağlıyoruz" dedi.

Hedef; Atıkların Azaltılması, Doğal Kaynakların Korunması

İlçe genelinde uygulanması planlanan ikili toplama sistemi, pilot bölge seçilen Çağdaşkent Mahallesi'nde başlatıldı.

Evsel atıkların toplandığı gri renkteki çöp kutularının yanında olacak kağıt, karton, cam, plastik, metal gibi geri dönüşebilen atıkların toplandığı mavi renkteki ambalaj atıkları toplama kutuları ile hedef, israfın önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atığın azaltılması ve dönüştürülmesidir.

Geri dönüşüm ünitelerinde biriken atıklar belediye ekiplerince toplanarak geri dönüşüm tesislerine götürülürken, ikili toplama sistemi ile atıkların kalitesinin ve yapısının bozulmaması da sağlanıyor.

Başkan Yılmaz; "Gelecek Nesillere Daha Temiz ve Yaşanılabilir Bir Dünya Bırakmak İçin Çalışıyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için "Sıfır Atık" Projesini ilçe genelinde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz; "Sıfır Atık Projesi'ni ilçemizde sistemli  bir şekilde sürdürüyoruz. Çalışmalarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve ikinci Sıfır Atık Belgemizi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarımızı ilçemizin geneline yayacağız. Toroslarımızı örnek bir "Sıfır Atık İlçesi" yapmayı hedefliyoruz. En büyük temennimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın bu bilinçle büyümesi" diye konuştu.