GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ; “NEVRUZ, UYANIŞTIR, CANLILIKTIR”

Haber Tarihi : 21/03/2021

BAŞKAN YILMAZ; “NEVRUZ, UYANIŞTIR, CANLILIKTIR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Nevruzun, manevi ve kültürel bir miras olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Baharın gelişini simgeleyen, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adı olan Nevruzu yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin ortak görevidir” dedi.

Başkan Yılmaz, Nevruzun, ülkemiz ve tüm insanlık için başta sağlık, mutluluk, huzur, bolluk ve bereket getirmesini dileyerek; “Nevruz, varoluş destanımız olan Ergenekon’dan çıkış günüdür. Doğanın uyanışı, canlılık ve yeniden diriliştir. Bu uyanış, insanlığın da uyanışıdır. Türk dünyası, her yıl 21 Mart’ta Nevruz Bayramı’nı heyecanla karşılamaktadır” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın küresel bir salgınla mücadele ettiğini ve Türk Milletinin bu zorlu süreçte de birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bırakmadığını kaydeden Başkan Yılmaz; “Devlet-millet el ele vererek salgına karşı mücadelemizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu yıl Nevruz Bayramı’nı sağlığımız için kucaklaşarak kutlayamıyoruz ama Nevruzun özünü gönüllerimizde yaşıyoruz. Bu kardeşlik bizlere atalarımızdan yadigar. Atalarımız, demir dağları eriterek nasıl Ergenekon’dan çıktıysa Allah’ın izniyle bu salgını da hep birlikte atlatacağız, daha sağlıklı ve güzel günlere kavuşacağız. Türk Dünyasının Nevruz Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.