GÜNDEM

TOROSLAR'DA "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" ADLI TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Haber Tarihi : 20/03/2021

TOROSLAR'DA "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" ADLI TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

"13 Yaşındaki Bedensel Engelli Mustafa Kahraman, Başkan Yılmaz'ın Özel Davetlisi Olduğu Tiyatro Oyununu İlgiyle İzledi"

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro oyununda özel bir konuğunu ağırladı.

Bedensel engelli 13 yaşındaki Mustafa Kahraman'ın ailesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a ulaşarak çocuklarının tiyatro oyununu izlemek istediğini söyledi.

Başkan Yılmaz tarafından görevlendirilen Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Birimi personeli de serebral palsi hastası olan Mustafa'yı, Akbelen Mahallesi'ndeki evinden alarak Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatro gösterisine ulaştırdı.

"Çocuğumuzun Tarih Bilinciyle Yetişmesini İstiyoruz"

Ailesiyle birlikte tiyatro salonuna gelen Mustafa'nın mutluluğu ise gözlerine yansıdı. Çocuklarının tarih bilinciyle yetişmesini istediklerini belirten bedensel engelli Mustafa'nın ailesi de Başkan Yılmaz'ın özel çocuklara olan ilgi ve desteğini her zaman takdir ettiklerini ifade ederek, bu nedenle kendisine ulaştıklarını söyledi ve teşekkür etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro oyunu, seyircilerden tam not aldı.

Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz'un yönettiği tiyatro oyununda oyuncular, kutlu Çanakkale Zaferi'nin nasıl zorluklarla kazanıldığını bir kez daha gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları soprano Saliha Aktaş ve piyano sanatçısı Özlem Erdem de Çanakkale Türküleri Müzik Dinletisi ile katılımcılara tarihte yolculuk yaptırdı.

Ayakta alkışlanan müzik dinletisi ve tiyatro oyununun ardından program, hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.