GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN, DİJİTAL ORTAMDA İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Haber Tarihi : 08/03/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN,

DİJİTAL ORTAMDA İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Toroslar Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100.Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif  Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışması düzenliyor.

Toroslar ilçesinden İlkokul öğrencileri arasında yapılacak olan yarışma, Koronavirüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda gerçekleşecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler 10 Mart 2021 Çarşamba gününe kadar İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudukları videoları, adı-soyadı, doğum tarihi, okul adı ve sınıflarının bilgileriyle beraber belediyenin 0539 773 1838 numaralı whatsapp hattına gönderecekler.

Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri, 12 Mart'ta Verilecek

Öğrenciler; şiire hakimiyet, ezber gücü, telaffuz, vurgu ve tonlama, beden dili hakimiyeti kriterleri yönünden değerlendirilecek. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verileceği yarışmada dereceye girenlere ödülleri ise 12 Mart Cuma günü saat 17.30'da Yunus Emre Kültür Merkez'inde organize edilecek ödül töreni ile takdim edilecek.

Başkan Yılmaz: "İstiklal Marşımız, Nesilden Nesile Aktarılacak Bağımsızlığımızın Sembolüdür"

Milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılması anlayışıyla çalışan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar ilçesinde okuyan tüm çocukları yarışmaya davet etti.

İstiklalimizin sembolü olan milli marşımızın her mısrasının ve kıtasının ayrı bir anlam taşıdığını kaydeden Başkan Yılmaz; "Yüce Milletimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her türlü olumsuzluğa ve sıkıntılara rağmen, Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak bize bu eşsiz vatanı emanet etmiştir. Vatan topraklarımız işgal altındayken İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif  Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, Türk Milleti'nin milli mücadele ruhunu ve kararlılığını yansıtmaktadır. Bize düşen  görev bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. İstiklal Marşımızda yer alan ortak değerlerimiz etrafında aynı şuurla geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz. Atalarımızın bize emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız. Cenab-ı Allah, milli şairimizin de dile getirdiği gibi, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  büyük şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'u, milli mücadele kahramanlarını rahmetle anıyor, İstiklal Marşı'mızın Kabulü'nün 100. yıl dönümünü kutluyorum" diye konuştu.