GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ; "KADINLARIN HER ALANDA DAHA GÜÇLÜ OLDUĞU BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Haber Tarihi : 06/03/2021

BAŞKAN YILMAZ; "KADINLARIN HER ALANDA DAHA GÜÇLÜ OLDUĞU BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında kadının, toplumun en birleştirici ve koruyucu unsuru olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; "Kadın, ailedir, annedir, vatandır, ülkedir, gelecektir, gelecek nesillerin teminatıdır" dedi.

"Kadının elinin değdiği ve emeğinin geçtiği her yerde bir güzellik ve başarı vardır" diyen Başkan Yılmaz; "Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla 41 branşta açtığımız mesleki eğitim kurslarımıza katılan ve üreterek ekonomiye katkı sunan tüm kadınlara teşekkür ederim. Toroslar Belediyesi olarak kadınların her zaman yanlarında olmaya ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"BİZ, BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve öneminin büyük olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz; “Hayatta karşılaştığımız tüm güçlükleri yenmek için mutlu aile ortamı her yaştan insan için önemli. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu konu üzerinde duruyoruz. Bu anlayışla kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak önemli bir adım attık. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile kadınlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Çocuklarımızın yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için yanlarında oluyoruz. Bugün bizler sağlıklı ve mutlu bir geleceğe umutla bakabiliyorsak, hayatımızın her alanında büyük fedakarlık gösteren ve rol üstlenen kadınların sayesindedir. Kadınlar için yapılacak her türlü çalışmanın önemine yürekten inanıyorum.  Daha fazla girişimcilik ruhu kazanmaları, üretmeleri, sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılan bireyler olmaları için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Halk ozanımız merhum Neşet Ertaş’ın “Kadınlar insandır, biz insanoğlu” diyerek ifade ettiği üzere yaşamımızın tüm alanlarında başarıları ve fedakarlıklarıyla bizleri gururlandıran, başımızın tacı tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.