GÜNDEM

ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞU'NUN YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Haber Tarihi : 28/02/17

BAŞKAN TUNA, ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞU’NUN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kurtuluş Savaşında kahramanlık destanı yazan Arslanköy’ün Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci yıldönümünü kutladı.

Çukurova bölgesinde ilk Kuvayi Milliye Hareketinin Arslanköy’de başlamasının tesadüf olmadığını belirten Başkan Tuna, Arslanköylülerin bağımsızlıklarına sonuna kadar sahip çıktıklarını ve düşman saldırılarına karşı kahramanca direndiklerini söyledi.

 Başkan Tuna: “Köylerimiz, Mersinimizin sigortasıdır. Mersin’in kurtuluşunda köylerimizin yapmış oldukları mücadele yadsınamaz. Atalarımız, Arslanköy’den başlayan mücadelede vatan topraklarımızı hilal şeklinde sararak bu şehrin kurtuluşuna ve vatan yapılmasına katkı sunmuşlardır. Arslanköy halkının işgal güçlerine karşı verdiği şanlı mücadele 1 Mart 1920’de zaferle sonuçlanmıştır. Atalarımız, vatanı için canını vermekle kalmamış gaflet ve ihanet içinde olanlara da gereken dersi vermiştir. Bu zafer; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde taçlandırılmış, 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşu olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi.

Türkiye’nin yaşadığı bu zor dönemde geçmişten ders alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Hamit Tuna, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğunu belirterek: “Anadolu coğrafyasında yaşamak zor. Dünde zordu, bugünde zor, yarınlarda da zor olacak. O nedenle Ulu Önderimizin kurduğu bu güzel Cumhuriyeti her zaman koruyacağız. Toroslar Belediyesi olarak, tarih şuurumuzu, dilimizi, Misak-ı Milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımızı, manevi değerlerimizi ve bin yıllık bir tarihe sahip yüce Türk milletinin kültürünü, kökten gelen değerlerini asla yok ettirmeyeceğiz. İnşallah bu coğrafyada tek vücut, tek yürek ve tek bilek olarak Cumhuriyetimizin aydınlığı içerisinde yaşamımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle Arslanköyü’müzün Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci yıldönümünü kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.