TOROSLAR BELEDİYESİ, OT İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR

Haber Tarihi : 05/03/2021

TOROSLAR BELEDİYESİ, OT İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR

Toroslar Belediyesi, daha temiz ve sağlıklı bir çevre hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki boş arazi, yol ve kaldırım kenarlarında özellikle bahar ve yaz aylarında yetişen yabani otlara yönelik ilaçlama çalışması yapıyor.

"Çevre ve İnsan Sağlığını Ön Planda Tutuyoruz"

İlçenin 67 mahallesinde yürütülen çalışmalarda, çevre ve insan sağlığı ön planda tutuluyor. Daha önceki yıllarda traktör marifetiyle yapılan bu çalışma, ekipler tarafından sistemli bir şekilde gerçekleştirilerek ilaç kullanımında yüzde 50 tasarruf sağlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrilerinin daha sağlıklı, rahat ve huzur içinde bir yaşam sürdürmeleri için çalıştıklarını belirterek; "Yeşil alanlarda, yol ve kaldırım kenarlarında hızla büyüyen yabani otlar çevre kirliliği açısından sıkıntı oluşturuyor. Biz de düzenli olarak yeşil alanlarımızda yaptığımız ot biçme ve temizlik çalışmalarımızın yanında yaz mevsiminden önce yabani otların büyüyebileceği tüm noktaları ilaçlıyoruz" diye konuştu.